Nu vill Line hjälpa KGFC upp på säker mark

Line G Johansen ser fram mot avslutningen av allsvenskan och har en bra feeling inför bortamatchen mot Eskilstuna. Foto. PER MONTINI Line G Johansen ser fram mot avslutningen av allsvenskan och har en bra feeling inför bortamatchen mot Eskilstuna. Foto. PER MONTINI

Oktober har varit en bra månad för KGFC i allsvenskan.
Målvakten Line Geltzer Johansen hoppas att trenden håller i sig när serien nu går in i ett gastkramande och spännande slutskede.
– Jag ser fram emot matchen säger 28-åringen. Efter landslagsuppehållet är vi nog allihopa väldigt spelsugna.


Fem poäng i oktober efter kryss mot Kvarnsveden och Rosengård och seger mot Vittsjö. Inför avslutningen är det nu tätt och spännande i den ände av tabellen där KGFC från början överhududtaget inte ville befinna sig.
– Jag kom hit i somras och slogs med en gång av vilket bra lag jag hamnat i, säger Line Johansen. Jag begrep inte vad vi gjorde i botten av tabellen.
Men nu är det som det är och då är det bara att gilla läget.
– Vi har i alla fall en positiv atmosfär i laget. Insatsen mot Rosengård senast tror jag var oerhört viktig för självförtroendet och självkänslan. När vi är bra kan vi ju spela jämt med vilket lag som helst, den känslan har vi nu...

Varje poäng är viktig?
– Så är det. Vi har samma poäng som Kvarnsveden och både vi och de har ett tufft program kvar. Men vi kan inte snegla på dem eller något annat lag vi kan gå ikapp utan måste fokusra på oss själva, att ta de poäng vi måste ha.
Motivation lär väl i alla fall inte saknas, va?
– Nope!
Line Geltzer Johansen var med i den danska EM-truppen, som tog silver i sommarens EM. Men vid den senaste samlingen var hon inte med.
– Jag är ju tredjemålvakt och nu tog de bara med två. Men min ambition är förstås att ta en plats i landslaget. Och 28 är ju inte ålderstiget för en målvakt, jag har alla möjligheter att slå mig in om jag satsar som jag gör nu.
Redan när Line kom till Göteborg i somras, hade hon bra koll på stan efter flera resor hit med familjen och matcher mot KGFC med Fortuna Hjörring.
Hennes omdöme om staden har inte förändrats under hösten.
– Jag älskar Göteborg, säger hon. Staden är helt 'amazing'.
Hur trivs du i laget och med din unga målvaktskollega Anna Larsson, 16?
– Tjejerna är jättegoa, jag delar til exempel lägenhet med Sarah Teegarden pch Taylor Leach och vi går jättebra ihop.
– Och Anna och jag är faktiskt väldigt lika både som personligheter och måvakter. Vi är långa båda två och tänker på samma sätt, sedan är hon en lugn och trygg tjej dessutom och det är nog jag också. Ingen av oss är direkt någon 'drama queen'...
Vad gör du på dagarna i Göteborg?
– Vi tränar ju mycket, men annars blir det att jag är ute och går väldigt ofta, fikar på stan. Men det blir bio och shoppning och yoga och restaunger också. Sedan har jag träffat några nya vänner från Danmark här som jag också umgås med när jag inte är med tjejerna i laget.

KGFC:s spelartrupp reser till bortakampen i Eskilstuna redan på lördagen för att ladda så optimalt som möjligt. Matchen på Tunavallen spelas sedan 15.00 på söndag. Och är ni inte på plats ser ni såklart allt som händer om ni klickar in här, på Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter