Fin säsong av F19 – avslutade med seger – nu blickar vi framåt

Några av alla de spelare som gjort en toppsäsong i F19-allsvenskan. Foto. ANNA STOLTZE Några av alla de spelare som gjort en toppsäsong i F19-allsvenskan. Foto. ANNA STOLTZE

F19-allsvenskan är slut för i år.
Och för KGFC:s del räckte det så när till en plats i slutspelet.
– Vi ska ändå vara jättenöjda med tredjeplatsen, säger Anna Stoltze, F19-ansvarig. Spelarna har verkligen gjort det bra och utvecklats mycket under året.


Sista matchen för säsongen spelades på torsdagen, utan spelare från Kopparbergs/Göteborg FC:s a-lag. Nu spelade det ingen roll och segersiffrorna mot Holmalund skrevs till slut till 2-0 efter ett tidigt och ett sent mål.
1-0 kom i den 10:e minuten av Tove Mattsson.
2-0 i minut 81 av Emma Nilsson.

Anmärkningsvärt och glädjande i höst är också de fina resultaten mot de lag som också har lag i damallsvenskan.
Segrar mot seriesegraren Limhamn/Bunkeflo (8-0), FC Rosengård (3-1) och Kristanstad (6-1) är verkligen imponerande.
Till slut skiljde det bara en futtig poäng upp till andraplatsen i tabellen.
De goda resultaten till trots, KGFC är redan i full gång med en ännu mer omfattande F19-satsning inför nästa år.
Då kommer klkubben att intensifiera samarbetet med IFK Göteborg, både ekonomisktoch sportsligt, samtidigt som man vill behålla de goda relationerna med övriga samarbetsklubbar.
Man kommer också att skriva ungdomskontrakt med ett tiotal spelare, där de första redan är klara och de är välbekanta namn för den som har koll på KGFC:s F9-lag – Tove Mattsson, Hanna Andersson och Julia Steussloff.
Inom ett par veckor hoppas klubben kunna presentera fler spelare som vill ta chansen att utvecklas tillsammans i Kopparbergs/Göteborg FC.
– Målet är att erbjuda talangfulla spelare så bra utbildning och träning som möjligt för att  de på sikt skall nå spel på elitnivå, säger Lasse Svensson, KGFC:s sportchef.

Läs mer om den kommande F19-satsningen här.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter