Kryss mot Rosengård efter riktig krigarmatch

Pauline Hammarlund i en tuff duell med Caroline Seger i söndagens match på Valhalla IP. Foto: PER MONTINI Pauline Hammarlund i en tuff duell med Caroline Seger i söndagens match på Valhalla IP. Foto: PER MONTINI

Årets mål på Valhalla IP.
Då knep Kopparbergs/Göteborg FC en viktig poäng mot guldtippade FC Rosengård.
– Vi kämpade som ett lag i dag, tycker målskytten Pauline Hammarlund.
– Och spelet som ledde fram till målet var riktigt fint.


Låt oss slå fast med gång att det var en riktigt bra allsvensk match på Valhalla IP på söndagen. De skånska gästerna försöker gripa de sista halmstråna för att komma i kapp Linköping i guldstriden. Och KGFC fajtas för att komma över nedflyttningsstrecket.
– Vi hade gett oss sjutton på att ge allt i dag, säger Pauline Hammarlund, som var rejält utpumpad efter slutsignalen.
– Jag tror aldrig jag varit så här trött...
Tufft att möta ett så bra lag så klart?
– Ja, man måste vara påkopplad hela tiden och får aldrig tappa koncentrationen och ge dem för stora ytor. Jag tycker vi lyckades bra med det.

Det blev ändå Rosengård som tog ledningen i matchen efter ett mål av Ella Masar efter drygt en kvarts spel. Men KGFC lät sig inte nedslås utan håll energin och jävlar-anamma-inställningen upp.
– Tidigare i år har vi vikit ner oss lite grann mentalt när vi fått ett mål i baken, säger Pauline Hammarlund. I dag gjorde vi inte det utan körde på hela vägen till slutsignalen.
KGFC:s skyttedrottning kunde göra säsongens nionde allsvenska mål när den första halveleken gick mot slut. Efter ett mycket vackert anfall, där Pallo själv höll undan tuffa brittiskan Anita Asante i Rosengård och släppte bollen på dupet till Adelina Engman som slog in en passning snett inåt och bakåt...
...och dit hade då Hammarlund hunnit och kunde stenhårt dunka upp bollen i målvaktens högra kryss.
Årets mål surrades det om läktaren.
Har du gjort fått till någon snyggare fullträff, Pauline?
– Det vet jag inte. Men framför allt var det ett förarbete och ett spel där vi lyckaes genomföra det vi brukar träna på.
FC Rosengård hade förvisso det mesta av bollinnehavet under matchen och kom till ett par riktigt heta chanser – där bollen antingen bollen missade målburen eller fångades in av den danska keepern Line Geltzer Johansen.
– Jag tycker vi visade en härlig moral och glöd i dag, säger Hammarlund. Vi krigade som ett lag och visade att vi inte kommer ge allt under resten av hösten.
I och med Göteborgs poäng mot Rosengård och Linköpings seger på söndagen, vill det nu mycket till om östgötarna ska missa Kronprinsessan Victorias Pokal.
För KGFC:s del väntar nu – efter landskampsuppehållet – bortamatch mot Eskilstuna och därpå Djurgården hemma och Örebro borta. Varje inspelad pinne framöver kommer att vara livsviktig i kampen för ett nytt kontrakt.
– Dagens poäng och dagens insats har gett oss energi, säger Pauline Hammarlund. Nu kör vi bara. Vi ska fixadet här. Något annat finns bara inte!

Kopparbergs/Göteborg FC - FC Rosengård 1-1 (1-1)
0-1 (17) Ella Masar
1-1 (32) Pauline Hammarlund

Så spelade KGFC mot Rosengård:
Line Geltzer Johansen
---
Catrine Johansson
Taylor Leach
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Elin Rubensson
Sarah Teegarden (UT 60, Annahita Zamanian)
Filippa Curmark (UT 42, Rebecka Blomqvist)
Nathalie Persson
---
Pauline Hammarlund
Adelina Engman (UT 83, Ebba Handfast)

Ej inbytta:
Anna Larsson
Marika Bergman Lundin
Amanda Johnsson Haahr
Felicia De Feo

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter