Pauline är fulltankad med tändvätska inför Rosengård                           – och här är matchprogrammet inför matchen

Pauline Hammarlund har gjort fyra  mål på de fem senaste matcherna mot FC Rosengård. Nu vill hon spä på den skörden. Foto: PER MONTINI Pauline Hammarlund har gjort fyra mål på de fem senaste matcherna mot FC Rosengård. Nu vill hon spä på den skörden. Foto: PER MONTINI

Säsongen har inte blivit som hon hoppades.
Men KGFC:s måldrottning Pauline Hammarlund går in i avslutningen av allsvenskan 2017 med positiva bilder på näthinnan.
– Jag kan känna att vi är värda att ligga högre upp i tabellen, säger hon. Men nu är det som det är och då är det enda som finns för mig att vända besvikelsen till tändvätska.


Pauline Hammarlund är så klart medveten om att FC Rosengård alltid är en tuff motståndare. Och matchen på söndagen blir naturligtvis det också.
– De är ett bra lag, det blir en tuff match, men jag väljer att se möjligheterna, säger Pallo.
– Vi har alla chanser, det här laget har så mycket inom sig och jag hoppas att vi får det att släppa på söndag. Då kan det bli roligt.
Pauline Hammarlund har mött FC Rosengård och LDB Malmö, som de tidigare hette, vid åtskilliga tillfällen genom åren. Först som allsvensk debutant i Tyresö, sedan i Linköping och Piteå och under de två senaste säsongerna i Kopparbergs/Göteborg FC.

Hon minns de jämna matcherna i fjol, som båda slutade med 1-2-förluster, och hon minns framför allt sina egna mål.
– Det har blivit fyra mål för mig i de fem senaste matcherna mot dem, säger hon.
Pallo medger sedan att hon inte är van vid att spela matcher med 'kniven mot strupen', att hon inte är opåverkad av den svajiga säsongen för KGFC.
– Jag ställer höga krav på mig själv och jag är en vinnarskalle. Det är klart att det varit jobbigt, men jag försöker alltid att bidra och jag tycker att hela laget är på uppgång. Vi har spelat bra i höst och att få med sig en vinst senast mot Vittsjö tror jag var jätteviktigt.
KGFC:s mesta målskytt har sammanlagt gjort 23 mål i år om vi räknar in allsvenskan, cupen och träningsmatcherna. Ett fantastiskt facit, men Pallo är naturligtvis ändå medveten om att laget inte alltid presterat på den nivå man kan göra och att förhoppningarna på säsongen var högre ställda.
– Visst, men samtidigt har vi haft lite oflyt och stolpe ut och jag kan bara hoppas att vi vänder motgångarna till något positivt nu i höst.
Pallo framhåller också stödet från göteborgarna som en viktig faktor till att hon och hennes lagkamrater nu vill avsluta säsongen på ett snyggt sätt.
– I Göteborg finns IFK, Gais, Öis och Frölunda och det är konkurrens om publiken. Men jag märker på stan att väldigt många har koll på oss och jag får höra väldigt mycket som är uppmuntrande. Det sporrar så klart också.
Statistiken säger att KGFC inte har slagit Rosengård sedan 2011 i allsvenskan, hur ser du på det?
– Jag tänker att då är det väl hög tid att ändra på den saken. Man får vända på steken helt enkelt och använda statistiken som tändvätska.
Hur tänker du om avslutningen av serien?
– Det blir en kamp hela vägen in mot målsnöret. Det är tuffa matcher kvar sedan mot Eskilstuna, Djurgården och Örebro. Men de andra lagen har tuffa matcher också. Nu handlar det om att kräma ur det sista.

Matchen mot FC Rosengård spelas söndag 15/10 på Valhalla IP. Avspark 16.30.
Vi ses där!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter