Härlig, viktig och rättvis seger mot Vittsjö

Elin Rubensson satte spiken i Vittsjö-kstan med sitt straffmål med kvarten kvar. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson satte spiken i Vittsjö-kstan med sitt straffmål med kvarten kvar. Foto: PER MONTINI

Efter några matcher med motvinden piskande, blev det en skön seger på lördagen mot Vittsjö.
Och därmed är KGFC just nu på säker mark i den allsvenska tabellen.
– Vi ska njuta av den här segern i helgen, säger en glad Stefan Rehn. Men på måndag är det fokus på nästa match, vi måste fortsätta att plocka poäng.


Kniven mot strupen varje vecka. Ja, så har det känts i KGFC-lägret under hela hösten. Men resultaten och poängen har inte gått lagets väg.
Kanske har det vänt nu.
Kryss senast mot Kvarnsveden, i en match där KGFC i ärlighetens namn borde lyckats få med sig mer, och nu 2-0-seger på bortaplan mot Vittsjö.
– Så jäkla skönt, jublar tränare Rehn en stund efter slutsignalen.

KGFC-tränaren lyfter fram moralen och det hårda försvarsarbetet som nycklar till lördagens triumf i Skåne.
– Vi hade bra koll på dem, säger han. Vi släppte väl bara till en chans vad jag minns, när Linda Sällström rann igenom i djupled. Men där gjorde Line en fantastisk räddning.
Rehn var, trots tidig ledning i matchen, ändå inte riktigt helt nöjd efter den första halvleken på Vittsjö IP.
– Nej, de fick äga boll lite för mycket och vi sjönk lite för djupt på egen planhalva. Men vi ändrade på det i andra då vi flyttade upp och blev lite tryggare i vårt eget passningsspel och bollinnehav.
KGFC:s ledningsmål kom redan i den andra matchminuten då Filippa Curmark höll sig framme med skallen efter en hörna från vänster – Pippos första mål i år i den på grund av skadebekymmer blott andra matchen för säsongen.
I den andra halvleken tog Kopparbergs/Göteborg FC över mer och mer och radade upp chanser, Bra lägen för Pauline Hammarlund och Adelina Engman, en boll i stolpen och dessutom en straffsituation där domaren inte blåste (trots en solklar hands på mållinjen).
Nu kom straffen ändå en stund senare då Hammarlund revs ner.
Kapten Elin Rubensson kunde då kassaskåpssäkert rulla in 0-2 till vänster om duktiga hemmakeepern Shannon Lynn.
Glädjande för KGFC också att orken och konditionen på laget verkar stark. I andra matchen i rad nu har moståndaren kroknat i den andra halvleken medan 031-spelarna fortsatt att flyta fram över gräset på lätta fötter.
– Jag har noterat det också, säger Stefan Rehn. Och det är detalj som kan bli viktig höst när vi kan komma att, som idag, spela på blöta och krävande underlag.
Åtminstone till på söndagen befinner sig Göteborg över nedflyttningsstrecket i tabelen. I morgon möter Kvarnsveden Piteå och kan vända på steken igen.
– Visst, vi håller en tumme för Piteå, säger Stefan Rehn. Men vi kan bara lita till oss själva och ska göra alltför att ta de poåäng som krävs på egen hand.
Nästa omgång i damallsvenskn spelas för KGFC:s del nästa helg, då på hemmaplan mot FC Rosengård – avspark 16.30 söndagen den 15 oktober.
– Vi ska njuta av den här segern till på måndag, säger Stefan Rehn. Men sedan är det fullt fokus på Rosengård.


Vittsjö GIK - Kopparbergs/Göteborg FC 0-2 (0-1)

0-1 (2) Filippa Curmark
0-2 (76)  Elin Rubensson (straff)


Så här spelade KGFC mot Vittsjö:

Line Geltzer Johansen
---
Catrine Johansson
Taylor Leach
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Elin Rubensson
Filippa Curmark (UT 87, Irvina Bajramovic)
Sarah Teegarden (UT 82, Rebecka Blomqvist)
Nathalie Persson (UT 66, Amanda Johnsson Haahr)
---
Adelina Engman
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:

Anna Larsson
Annahita Zamanian
Felicia De Feo
Ebba Handfast

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter