Adelina gillar viktiga matcher - nu ser hon fram mot Vittsjö borta

Adelina Engman har formen på topp när allsvenskan går in i sitt viktiga slutskede. Foto. PER MONTINI Adelina Engman har formen på topp när allsvenskan går in i sitt viktiga slutskede. Foto. PER MONTINI

Självklart tycker alla spelare i KGFC att det är jobbigt att säsongen för laget varit tung och motig.
Men den finska landslagsspelaren Adelina Engman väljer att vända på steken och försöka se det postiva och utmanande i situationen.
– Det är roligt att spela matcher som gäller något, säger hon. 


Adelina, eller Adde som hon kallas av alla i och runt Kopparbergs/Göteborg FC, får sitt lystmäte av viktiga matcher mer än uppfyllt den här hösten. KGFC krigar i botten av tabellen och nu måste poängen börja trilla in.
– Det är tråkigt att det gått så dåligt, säger hon. Men jag tycker faktiskt vi haft lite otur också. Nu senaste mot Kvarnsveden hade vi en boll i stolpen, en i ribban och ett bortdömt mål...
– ... det måste bara lossna snart. Jag hoppas det blir mot Vittsjö. Och någonstans är det ju roligt att spela matcher som gäller mycket.

Adelina Engman kom till KGFC inför säsongen 2015 och gör på lördagen sin 55:e allsvenska match i klubben. För det mesta har hon spelat som yttermittfältare, men även en hel del som forward. Men i matchen mot Kvarnsveden senast avslutade hon som central mittfältare och gjorde det med stort krigarhjärta och härlig energi.
– Jo, det gick bra och vi borde ha vunnit den matchen. Vi förtjänar en seger nu!
Var trivs du bäst på planen?
– Nu har det ju blivit mycket på kanten i år och det har jag inga problem med, men egentligen är det ju forward som är min favoritposition.
Mycket talar väl ändå för att det blir du och Pauline Hammarlund på topp mot Vittsjö?
– Vi får se. Det bestämmer inte jag.
Under sina tre säsonger i KGFC har det hittills blivit åtta allsvenska mål för Adde, en målskörd som hon hoppas kunna späda på under lördagen.
– Jag hoppas ju att vi får in några baljor, men om det är jag eller någon annan som gör dem är dock inte så viktigt. 
Adelina Engman gjorde debut i det finska A-landslaget redan 2012 och sedan dess har det blivit ytterligare 47 landskamper (sex mål). Hon är också uttagen i den trupp som inom kort tar sig an Serbien i VM-kvalet.
– Det är alltid en ära att spela för landslaget, säger 22-åringen, som fyller 23 i nästa vecka.
Efter sommaren har svenska Anna Signeul tagit över ansvaret som förbundskapten i Finland och det har blivit en del förändringar i truppen. Men Adde är kvar.
– Självklart känns det bra att även den nya coachen visar förtroende.
Men först och främst och det enda som gäller något just nu är matchen i allsvenskan mot Vittsjö på lördagen. Tufft, tufft och viktigt, viktigt.
– Det är en gräsmatch och jag tror det blir mycket kamp, säger Adelina. Jag ser fram emot matchen, vi har haft bra träningar i veckan och det känns som det måste vara vår tur nu!

Vittsjö - KGFC har avspark klockan 15.00 på lördagen. Ni som inte är på plats på Vittsjö IP då ser så klart drabbningen på Damallsvenskan.tv – bara ett klick bort...

Sedan ses vi på Valhalla IP igen den 15 oktober då FC Rosengård kommer på besök.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter