Kapten Elin: Det är en sådan säsong, men vi ska kriga hela hösten...

Elin Rubensson drev på laget och var en av de bästa på planen i söndagens match mot Kvarnsveden. Foto. PER MONTINI Elin Rubensson drev på laget och var en av de bästa på planen i söndagens match mot Kvarnsveden. Foto. PER MONTINI

Bra match igen av Kopparbergs/Göteborg FC.
Men "bara" en poäng i den superviktiga matchen mot Kvarnsveden på söndagen, trots en massiv press under i stort sett hela den andra halvleken.
– Det handlar om att göra mål, säger KGFC:s landslagsstjärna Elin Rubensson. Vi gör två i dag och har egentligen kontroll, men det är en sådan säsong...


Det gick nästan att ta på stämningen innan söndagens match mot Dala-laget Kvarnsveden. Seger för nåt av lagen och greppet skulle vara kopplat om en allsvensk plats också 2018.
Chawinga-systrarna och deras lagkamrater kom till Göteborg redan under lördagen, laddade upp i lugn och ro i Göteborg, var taggade och gjorde sitti förberedelserna för att ta med sig poängen hem till Borlänge.
KGFC ställde upp med samma vision för ögonen. Tre poäng och automatiskt en liten stund av andhämtning.
Men det blev dessvärre gästerna och skyttedrottningen Tabitha Chawinga som fick in ledningsmålet efter en flippersituation i straffområdet. Framspelare: såklart lillasyster Temwa, som nu har tre assist på två matcher, alla till storasyster.

Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson intervjuades under pausvilan av KGFC:s Tore Lund. Foto: MICHAEL LUND Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson intervjuades under pausvilan av KGFC:s Tore Lund. Foto: MICHAEL LUND

Efter det blev det en period av hängande huvuden och mental berg-och-dal-bana för hemmalaget.
Men inte länge och när Elin Rubensson kunde slå in kvitteringen, mycket snyggt, kändes det som vinden vände i matchen.
– Ett sådant mål som vi pratar om att vi vill göra, säger Rubensson. Ett fint inlägg från Nathaie Persson och jag kunde slå in den.
Lyckan blev dock inte långvarig. Bara några minuter senare lyckades KIK-mittfältaren Elizabeth Addo knoppa in bollen bakom Line Geltzer Johansen.
Tungt så klart.
I den andra halvleken kom KGFC dock ut med en ny beslutsamhet och en desperation som varje lag som krigar i tabellens bottenskikt behöver.
Andra halvleken utvecklade sig i mångt och mycket sedan till "spel mot ett mål".
– Idag hade vi en i stolpen och en i ribban, men egentligen studsade det aldrig vår väg någon gång.
– Det är bara att inse att det är en sådan säsong...
Vad måste bli bättre?
– Vi måste göra mål och jag tycker tycker att vi måste bli noggrannare i vårt passningsspel.
Nu kunde KGFC ändå kvittera genom ett för Kvarnsveden olyckligt självmål och läget i tabellen gentemot Kvarnsveden är därmed status quo.
Fem matcher återstår att spela – närmast för KGFC:s del väntar Vittsjö borta och Rosengård hemma.
– Vi måste fortsäta att ta en match i taget, säger Elin Rubensson. Vi får inte stressa, vi måste visa tålamod och se till att ta våra poäng. Vi måsta kriga hösten ut.
En av de 603 besökarna på Valhalla IP den här söndagseftermiddagen var förbundskapten Peter Gerhardsson, som i paus intervjuades inför publiken och fick frågan om han inte saknar sin hemstad under alla som Häckentränare.
– Göteborg ligger kvar, jag åker hit när jag vill åka hit.
På måndagen presenterar Gerhardsson landslagstruppen inför VM-kvalmatcherna mot Danmark (20/10 på Gamla Ullevi) och Ungern (24/10 på Borås Arena).
– Vi  fick en bra start i kvalet i en mycket svår match mot Kroatien på bortaplan. Förhoppningen är att vara obesegrad som förbundskapten också efter de kommande matcherna.


Kopparbergs/Göteborg FC - Kvarnsveden IK 2-2 (1-2)
0-1 (27) Tabitha Chawinga
1-1 (39) Elin Rubensson 
1-2 (43) Elizabeth Addo
2-2 (79) Självmål
​​

Så spelade KGFC mot Kvarnsveden:
Line Geltzer Johansen
---
Catrine Johansson
Taylor Leach
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Elin Rubensson
Filippa Curmark (UT 57, Annahita Zamanian)
Sarah Teegarden (UT  61, Amanada Johnsson Haahr)
Nathalie Persson (UT 78, Rebecka Blomqvist)
---
Adelina Engman
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Anna Larsson
Marika Bergman Lundin
Irvina Bajramovic
Felicia De Feo

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter