För Sarah finns inget annat än tre poäng                                                 – och här är matchprogrammet

Sarah Teegarden – för amerikanskan finns bara tre poäng mot Kvarnsveden. Foto: PER MONTINI Sarah Teegarden – för amerikanskan finns bara tre poäng mot Kvarnsveden. Foto: PER MONTINI

Sex matcher kvar av årets damallsvenska.
Alla lika viktiga, alla poäng lika mycket värda – men visst skulle tre poäng mot Kvarnsveden sitta extra gôtt.
– Vi går in i matchen som om det vore en cupfinal, säger KGFC:s amerikanska mittfältare Sarah Teegarden, 22.


På söndag är det den 1 oktober, höst på allvar, vindarna drar in från Vinga och det är vanligare att regnet gör Valhallas konstgräs snabbt och halkigt än att det är Got Event-Joels vattenspridare som gör det.
Det är Sarah Teegardens årstid kort sagt. En fighter, en krigare, en fysisk spelare som tänker ge 100 procent för tre poäng till Kopparbergs/Göteborg FC.
– Vi i laget behöver inte bli påminda, säger Sarah. Det räcker att titta i tabellen för att inse att matchen mot Kvarnsveden är extremt viktig.

Sarah – som anslöt till KGFC:s trupp i våras, har spelat samtliga av årets matcher, bara blivit utbytt en gång och har ett mål på sitt konto – har laddat upp för matchen med massage, en vilodag på fredagen, träning på lördagen och umgänge med sin mor, som är på besök från USA.
– Jätteroligt att ha henne här. Vi ska se ”Phantom Of The Opera”, äta gott på någon restaurang och sedan hoppas jag att hon får se oss ta tre poäng mot Kvarnsveden.
Hur ser du på lagets start i höst, efter EM-uppehållet?
– Jag tycker att vi har spelat riktigt bra, säger Sarah. Men vi har inte fått till det där sista i offensiven. Men nu har vi gnuggat extra på det så jag hoppas det ska släppa nu...
Bakåt har det sett bra ut?
– Vi har en stabil backlinje och har varit tryggare i vårt eget bollinnehav. Får vi bara ett litet lyft i offensiven så...
Om man ska vara lite spetsig handlar väldigt mycket i matchen mot Kvarnsveden om hur man ska få stopp på allsvenskans vassaste offensiva spelare, malawiskan Tabitha Chawinga.
– Nu har hon sin syster här också, påminner Sarah Teegarden. Men vi ska kriga och alla lag i serien har vassa forwards. Om vi gör vårt över hela banan har jag inget annat i huvudet än att vi kommer att ta tre poäng.
Sarah menar att cupsegern mot Jitex i veckan – då hon själv vilade – var viktigt för laget.
– Vi hade samma uppladdning inför höststarten, säger hon. Seger i sommarens sista träningsmatch och en boost i självförtroende till omstarten av allsvenskan.
– Vi hoppas det blir likadant nu.
Hur är du som person när laget går på minor och förlorar några matcher i rad, deppar du ihop eller blir du taggad att gå in ännu hårdare?
– Jag blir lika besviken som alla andra. Men samtidigt kan jag känna en väldig längtan till nästa match och en möjlighet till revansch.
– Vi ska ha en seger nu!
Mitt i all laddning inför matchen mot Kvarnsveden, kan Sarah Teegarden också känna en sorg i att hennes amerikanska kompis Savannah Levin fått sin säsong spolierad av en korsbandsskada.
– Jag lider med henne. Men Sav är en underbar lagkompis och är där på varje träning och varje match och ger oss stöd.

Matchen mot Kvarnsveden spelas på söndag 1 oktober, avspark 14.00.
Vi ses där och då!

OCH HÄR FINNS MATCHPROGRAMMET ATT LADDA NER – TA CHANSEN ATT VINNA FINA PRISER GENOM ATT BARA VISA UPP DITT NEDLADDADE PROGRAM I ENTRÉN!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter