Dags för cup, dags för derby, dags för comeback för Filippa

Efter lång skadefrånvaro förväntas Filippa Curmark äntligen vara redo för spel igen i cupmatchen mot Jitex. Foto: PER MONTINI Efter lång skadefrånvaro förväntas Filippa Curmark äntligen vara redo för spel igen i cupmatchen mot Jitex. Foto: PER MONTINI

KGFC-tränaren Stefan Rehn har haft det väsentligt bättre i sitt framgångsrika fotbollsliv.
Klubben har det jobbigt i damallsvenskan och även om laget i många stycken presterat spelmässigt i höst, har poängen inte trillat in som han önskat.
– Nu har vi en ändå spännande vecka framför oss med både cupmatch och viktigt möte med Kvarnsveden på söndag. Jag hoppas naturligtvis på både avancemnag i cupen och tre poäng i serien, säger Rehn.


En nolla i poängkolumnen i söndags mot Kristianstad, ännu en tung förlust i årets tajta allsvenska och knivarna börjar leta sig upp mot struptrakten – även om vi ska komma i håg att det fortfarande är sex omgångar kvar att spela och Montserrat Caballé ännu inte klivit in i handlingen.
Men allsvenskan är – tillfälligt – i skugga. För nu väntar Svenska Cupen och derby mot Jitex. Avspark 19.00 i morgon (onsdag 27/9) på Åbyvallen i Mölndal.

Stefan Rehn gör då jämförelser med höststarten i augusti. Då vann KGFC mot Hovås/Billdal i sommarens sista träningsmatch och klev sedan ut och slog Piteå på bortaplan i den allsvenska omstarten efter EM.
– Jag hoppas naturligtvis att vi ska slå Jitex i cupen, säger Rehn. Och sedan att vi kan ta med oss lite medvind i mot matchen mot Kvarnsveden.
– Men vi kan så klart inte tänka på Kvarnsveden på onsdag. Nu är det bara cupen och matchen mot Jitex som gäller. Det är derby, det är känslor, det är roliga matcher mot dem...
... säger alltså Stefan Rehn, som för bara något år sedan stod i "Jitex-båset" och vet vad det handlar om att spela derbyn.
KGFC-tränaren har ännu inte tagit ut laget till cupmatchen. Men av veckans träningar att döma vågar vi ändå dra slutsatsen att det är läge att hälsa Filippa Curmark välkommen tillbaka.
Hon har inte spelat match sedan den 11 februari i försäsongens träningsmatch mot KIF Örebro. Sedan dess har en efterhängsen fotskada plågat henne.
Men nu kan det vara dags.
– Filippaär beredd, ler Rehn hemlighetsfullt. Sedan får vi se om hon startar eller får ett inhopp. Men roligt förstås att hon är tillgänglig igen. Det spetsar till vår trupp.
Hur ser drömveckan ut för dig, Stefan?
– Två segrar! Jag unnar tjejerna framgång nu, de är värda det!
– För mig finns bara en sak,vi ska kriga hela vägen.

Matchen mot Jitex spelas alltså på Åbyvallen i Mölndal, matchstart 19.00 och det är fri entré.
KGFC hoppas på en rejäl bortaklack!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter