Shake Hands World Cup 2017 – en helt magisk dag

loading...

Shake Hands World Cup 2017 blev en härlig fotbollsfest.
Nära 100 spelare, ledare och funktionärer gjorde söndagen den 24 september till en oförglömlig upplevelse.
– Från klubbens sida är vi oerhört glada att ha ett arrangemang som detta varje år, säger Tore Lund, press- och Shake Hands-ansvarig i Kopparbergs/Göteborg FC.


Efter månader av förberedelser var det äntligen dags på söndagen för Shake Hands World Cup 2017. Tidigt på förmiddagen rullade bilarna och minibussarna från Linköping, Borås, Ulricehamn, Åsa och Göteborg in på Valhalla IP och bara någon halvtimme senare var cupen igång.
Arrangörsgänget med Mikaela Bengtsson (Futbol da Força), Camilla Ackerfors (KGFC:s F19-coach och Futbol da Força), Isabel Expósito (Futbol da Força och Röda Korsets Ungdomsförbund), Tore Lund (KGFC) och hela det fantastiska gänget av spelare och ledare från Kållereds SK F02, bara njöt i brittsommarvärmen och försökte se till så att allt flöt så bra som möjligt.

Det blev uppvärmning med musik under KSK-tjejernas ledning, utdelning av autografblock och specialdesignade t-shirts, peppning, ombyte, info om dagen och sedan var vi i gång...

Alla de 75 spelarna hade delats in i åtta olika lag som fått namn efter internationela förebilder som Barcelona, Bayern München, PSG och Wolfsburg och spelade sammanlagt fyra matcher vardera på de olika planerna som byggts upp med och utan sarger på Valhalla IP.
Därfter väntade lunch och dagen avslutades med den allsvenska matchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Kristianstads DFF.
Dessutom hann några av tjejerna med att bli intervjuade av Radio Göteborg och Radio Sjuhärad.
Därefter – och det var nog trots allt dagens clou -  ställde samtliga spelare i KGFC upp på mingel, selfies och autografskrivande med hela det förväntansfulla Shake Hands-gänget. Där var Elin Rubensson, Pauline Hammarlund, Line Geltzer Johansen, Adelina Engman, Annahita Zamanian, Marika Bergman Lundin, Ebba Handfast, Taylor Leach, Sarah Teegarden, Anna Larsson och alla de andra och varenda liten tjej fick sitt autgrafblock fultt.
– Det är klart vi är deppiga efter förlusten, men självklart vill vi ställa upp när klubben ordnar något som detta, sa flera av spelarna.

Shake Hands World Cup genmfördes första gången i fjol i ett samarbete mellan KGFC, Futbol Da Força, Röda Korsets Ungdomsförbund och Kållereds SK F02. Det blev en fantastisk dag då, men några kantstenar hade slipats ner, några detaljer finjusterats och lite finputs på egentligen alla delar av arrangemanget gjorde att det lyfte ytterligare i år.
Nästa år hoppas vi vara tillbaka med ännu fler spelare, ännu fler överraskningar och med ett ännu bättre arrangemang – detta trots att vi inser att det blir svårt att matcha årets Shake Hands World Cup.
– Jag känner bara lycka och värme när jag ser det här, så många tjejer som tillsammans har så roligt, säger Camilla i arrangörsstaben och får medhåll från Mikaela, Isabel och Tore.
– Vi vill ju tro att det här är viktigt, det är därför vi gör det och det är därför vi är långsiktiga i våt arbete, säger Tore Lund. Shake Hands drog i gång 2014 och vi har inga andra planer än att försöka bidra ännu mer i integrationsarbetet i framtiden.

Slutligen ett stort tack till alla er som var med från när och fjärran. Shake Hands World Cup hade inte varot någontong utan er.
Och dessutom ett särskilt varmt tack till spelare och ledare i Kållereds SK F02. Ni är grymma!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter