Fortsatt uppförsbacke för KGFC – förlust mot Kristianstad

Mittabcken Taylor Leach var en av de bästa i KGFC i förlustmatchen mot Kristanstad Foto: PER MONTINI Mittabcken Taylor Leach var en av de bästa i KGFC i förlustmatchen mot Kristanstad Foto: PER MONTINI

Motvinden visar inga tecken på att avta, uppförsbacken är brant.
Men KGFC:s amerikanske mittback, en av de bästa på planen i förlustmatchen mot Kristianstads DFF på söndagen, väljer att ta med sig det som var positivt.
– Vi visade i första halvlek och delar av den andra att vi kan spela bra fotboll och glöm inte att det är sex matcher kvar att spela. Vi ska fortsätta att kriga.


Hösten har inneburit en spelmässig uppryckning för Kopparbergs/Göteborg FC, men det har gått troll i det offensiva spelet och effektiviteten har inte funnits där.
Sedan har det tunga året i årets allsvenska naturligtvis också påverkat självförtroendet i laget och när målen trillat in bakåt, har osäkerheten smugit sig på.
– Det blev en klar förändring i vårt spel efter deras mål, menar Taylor Leach, som anslöt till klubben i somras och övertygat mer eller mindre i varenda match hittills.

– Det är svårt att förklara varför vi tappar så i spelet, men självklart är det en mental grej. För egentligen tycker jag att vi hade ganska bra kontroll fram till dess att baklängesmålen kom.
Hur kan man resa sig efter en sådan här smäll?
- Vi måste pusha varndra, fortsätta att fajtas och hålla uppe energin.
Du försöker själv vara en sådan spelare på planen?
– Jag försöker, jag har alltid snackat mycket på planen och vill vara en pådrivare och ledare. Men det är det flera av tjejerna i laget som är.
Samtliga söndagens mål föll inom loppet av 20 minuter i den andra halvleken. 0-1 kom efter en klassisk snett-inåt-bakåt och ett stenhårt skott av Rita Chikwelu som gick under Line Geltzer Johansen i KGFC-målet. 0-2 kom då Mia Carlsson nådde högt i en luftduell och kunde nickskarva in bollen.
Hemmalaget kom dock tillbaka när Pauline Hammarlund forcerade in bollen efter ett inspel från inhopparen Irvina Bajramovic – ett riktigt viljemål.
– Efetr det hittade vi rätt igen och spelade jättebra, menar Taylor Leach. Det är sådana bra saker jag tar med mig till de kommande matcherna.

Tidigare på söndagen genomfördes också Shake Hands World Cup 2017 på Valhalla IP. 75 tjejer med olika bakgrund och med sina rötter i olika delar av världen spelade fyra matcher var och kollade sedan på allsvensk fotboll.
Och efter matchen fick de träffa sina idoler i Kopparbergs/Göteborg FC, som minglade, skrev autografer och ställde upp på selfies.
Shake Hands är ett intergrationsprojekt initierat av Kopparbergs/Göteborg FC och har funnits sedan senhösten 2014. I början av veckan kan ni läsa mer om Shake Hands World Cup under Shake Hands-fliken längst upp här på hemsidan.

I veckan som kommer väntar först cupmatchen mot Jitex på onsdag (Åbyvallen i Mölndal 19.00) och kommande söndag det superviktiga mötet med Kvarnsveden på Valhalla IP (14.00).
- Vi är så klart inte glada efter matchen i dag, säger Taylor Leach. Men vi måste skaka av oss den och tänka framåt. Det är sex matcher kvar att spela.


Kopparbergs/Göteborg FC - Kristianstads DFF 1-2 (0-0)
0-1 (55) Rita Chikwelu
0-2 (65) Mia Carlsson
1-2 (75) Pauline Hammarlund 

Så spelade KGFC mot Kristianstad:

Line Geltzer Johansen
---
Catrin Johansson (UT 86, Annahita Zamanian)
Taylor Leach
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Adelina Engman
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Nathalie Persson
---
Amanda Johnsson Haahr (UT 67, Irvina Bajramovic)
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:

Anna Larsson
Pernilla Milton
Marika Bergman Lundin
Felicia De Feo
Ebba Handfast

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter