Dags för Shake Hands World Cup 2017

I fjol skrev Pauline Hammarlund autografer till deltagarna i Shake Hands World Cup. I fjol skrev Pauline Hammarlund autografer till deltagarna i Shake Hands World Cup.

Shake Hands – ett integrationsprojekt initierat av Kopparbergs/Göteborg FC i slutet av 2014 – har haft ännu ett fint år på Valhalla IP.
Och nu är det äntigen tid för den andra upplagan av Shake Hands World Cup.
På söndag den 24 september är det dags Och den här gången samlas ett 80-tal unga tjejer med sina rötter på olika platser i världen och får möjlighet att träffas, umgås, spela fotboll och bli inspirerade att via fotbollen hitta sin plats i det svenska samhället.


Turneringen inleds på förmiddagen nu på söndag 24/9, är slut efter lunch och avslutas med den allsvenska matchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Kristianstads DFF.
Deltagarna i Shake Hands World Cup 2017 kommer från Borås, Ulricehamn, Uddevalla, Linköping, Åsa och Göteborg. Drygt 80 fotbollstokiga tjejer med varierande bakgrund kommer att dyka upp hos oss på Valhalla IP.

Under förmiddagen – fram till 13.00 – spelas alla matcherna.
Därefter kör vi lite lunch, lite mingel och  därefter väntar allsvensk fotboll – mötet mellan KGFC och Kristianstad inleds 15.00.
Shake Hands World Cup 2016 var ett startskott, 2017 är en fortsättning, men allt är delar av en långsiktigt satsning som vi upplever är både meningsfull och viktigt.
– Jätteroligt att vi lyckats med att locka så många till Shake Hands World Cup igen, att vi växer sedan i fjol. Jag vill gärna se det som ett bevis på att vi gör någonting rätt som vill använda fotbollen som ett led i integrationsarbetet, att vi hittat en plattform där vi på vårt sätt kan bidra till att göra Sverige lite bättre, säger Tore Lund, press- och Shake Hands-ansvarig hos Kopparbergs/Göteborg FC.

Vi genomför Shake Hands World Cup 2017 i samarbete med Kopparbergs/Göteborg FC, Kållereds SK F02, Futbol da Força, Röda Korsets Ungdomsförbund, Intent Solutions, John Scott's Palace, Kopparbergs Bryggeri och Intersport Team.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter