Jämn match mot LB07 – men tung förlust till slut

Beata Kollmats blev målskytt i bortamatchen mot Limhamn/Bunkeflo.  Men det slutade ändå med noll poäng med i bussen hem till Göteborg. Foto:PER MONTINI Beata Kollmats blev målskytt i bortamatchen mot Limhamn/Bunkeflo. Men det slutade ändå med noll poäng med i bussen hem till Göteborg. Foto:PER MONTINI

Molnen låg täta över LB07:s hemmaplan och regnet inbjöd inte till någon fotbollsfest i damallsvenskan mot Kopparbergs/Göteborg FC.
Efter 90 minuter sken ändå skånetjejerna som solar, medan KGFC-spelarna var lika mulna som himmelen. För trots ett litet spelövertag blev det 2-1 till hemmalaget och inga poäng med i bussen hem till Göteborg.
– Jag är väldigt besviken, säger Beata Kollmats, mittbacken som blev lördagens enda målskytt för göteborgarna.


Hösten ser ut att bli tuff för KGFC.
Fyra matcher in i den andra delen av säsongen och laget har trots ett mer stabilt spel än i våras hamnat i uppförsbacken igen. En seger, ett kryss och två förluster efter sommaren.
– Men det är mycket kvar, vi ska ge allt och får vi bara målskyttet att lossna är jag ändå optimistiisk, säger backveteranen Beata Kollmats.
Båda målen för hemmalaget Limhamn/Bunkeflo kom i perioder av matchen då KGFC hade ett spelmässigt grepp. Tungt för psyket och självförtroendet så klart.
1-0 kom efter ett inlägg och en nickduella där hemmalagets Nellie Lilja gick segrande ur striden. 2-1 efter en fin mottagning av Anna Welin och ett snabbt, hårt och välplacerat skott mellan bortabackarna och till höger om en chanslös Line Geltzer Johansen.

KGFC höll spelet väl uppe under hela matchen, men marginalerna var på fel sida när de heta chanserna dök upp. Kvitteringen kom efter en frispark från mittplan som Beata Kollmats nickskarvade in i hemmamålet.
– Då trodde jag att vi hade dem, säger hon. Det kändes bra och egentligen tycker jag att vi spelmässigt visade att vi är bättre nu i höst än vi var i våras.
– Men det vill sig inte riktigt.
Någon förklaring?
– Nej, jag har inte hunnit reflektera över det.
Hur ser du på fortsättningen av hösten?
–Vi har inte gjort några dåliga prestationer på slutet och det är många matcher kvar. Vi ska kriga hela vägen.

Nu stundar uppehåll för VM-kval och nästa match i allsvenskan för KGFC spelas den 24 september på Valhalla IP då Kristianstad kommer på besök.


Limhamn/Bunkeflo - Kopparbergs/Göteborg FC 2-1 (1-1)
1.0 (32) Nellie Lilja
1-1 (43) Beata Kollmats
2-1 (49) Anna Welin 

Så spelade KGFC mot LB07:
Line Johansen
---
Catrine Johansson 
Beata Kollmats 
Taylor Leach 
Elin Landström 
---
Adelina Engman 
Sarah Teegarden 
Elin Rubensson (K) 
Amanda Johnsson Haahr (UT, Rebecka Blomqvist)
---
Pauline Hammarlund 
Annahita Zamanian (UT, Irvina Bajramovic)

Ej inbytta:
Anna Larsson
Pernilla Milton 
Victoria Bergkvist 
Savannah Levin 
Marika Bergman Lundin 
Felicia De Feo 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter