Amanda redo för LB07 – och klart med datum i cupen

Amanda Johnsson Haahr har den allsvenska debuten avklarad. Nu hoppas hon på spel också i lördagens match mot Limhamn/Bunkeflo. Foto: PER MONTINI Amanda Johnsson Haahr har den allsvenska debuten avklarad. Nu hoppas hon på spel också i lördagens match mot Limhamn/Bunkeflo. Foto: PER MONTINI

På bara några veckor har Amanda Johnsson Haahr stormat från division 1 till damallsvenskan.
Debuten redan avklarad – och det mot svårast tänkbara motstånd, svenska mästarna Linköpings FC.
– Där fick jag lära mig med en gång vad som krävs för att spela på den här nivån, säger 21-åringen som värvades från Halmia under sommaren.


Med både Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund på sjuk-och skadelistan, var manegen krattad för allsvensk debut för Amanda Johnsson Haahr.. Rakt in i hetluften bara någon vecka efter ankomsten till Göteborg!
– Visst var det lite prrigt, erkänner Amanda. Men jag brukar in vara så nervös och gick bara in och körde på. Ett helt annat tempo än vad jag är van vid så klart, men på det stora hela kändes det bra.
Ja, alla som såg den fräcka debutanten kunde inte tro att det var hennes första match i allsvenskan. "Mersmak" och "Amanda vi vill se mer av", var några av kommentarerna från läktaren.
– Hon tog för sig väldigt bra,menar tränaren Stefan Rehn.
– Vi har sett henne visa framfötterna på träning, nu gjorde hon det i match också, säger sportchef Lasse Svensson. Jätteroligt!

Det blev visserligen förlust mot LFC (0.-2), mest på grund av ett par olyckliga situationer i försvarsarbetet. Men på det stora hela en jämn och bra match.
– Trots baklängesmålen tycker jag det kändes stabilt i defensiven och vi hade våra lägen framåt också. Nu ska vi bara få in bollen i mål...
Inför lördagens match mot LB07, Linhamn/Bunkeflo, ser skadesituationen i laget ljusare ut för KGFC. Såväl Pauline Hammarlund som Rebecka Blomqvist är tillbaka i träning och hur Stefan Rehn tänker formera sina styrkor vet vi inte förrän på matchdagen.
– Men jag är beredd, säger Amanda.
Hur har omställning en från Halmia och division 1 till allsvenskan och KGFC varit?
– Tufft, det är ett helt annat tempo här. Men att få möta svenska mästarna redan i min första match i allsvenskan tror jag var nyttigt. Då begrep jag med en gång hur mycket jobb och vad som gäller när man möter de bästa.
Amanda Johnsson Haahr bor tills vidare hos en vän till familjen efter flytten från Halmstad, har börjat plugga på Chalmers och tränar dessutom dagligen med sina nya lagkamrater på Valhalla IP.
– Det har varit en rivstart, skrattar hon. Men det känns jättebra så här långt.
Hur har du kommit in i gänget?
– Det är ett härligt gäng. Vi är ett ungt lag och jag känner att alla tjejerna välkomnat mig på ett underbart sätt.
Om Amanda får följa upp Linköpings-debuten med ännu ett framträdande i allsvenskan klarnar på lördagen, men hon kan bli aktuell i ett par olika positioner. Antingen på yttermittfältet eller i anfallet.
– Det funkar vad det eventuellt än blir.
Om du får spela i anfallet med Pauline Hammarlund?
– Då tror jag vi skulle komplettera varndra bra. Pauline är en fantastiskt spelare. Vi är djupledsgående bägge två, men jag brukar instinktivt också möta boll som targetspelare och försöka passa vidare i djupet.
– Men Stefan bestämmer om, var och hur jag bäst kan hjälpa laget.
Efter 2-5 mot LB07 i juni måste det vara lite revanschlust i laget, va?
– Jag var ju inte med då, men självklart är det så! Nu ska vi göra allt för att ta med oss tre poäng hem till Göteborg!

• Matchen mot Limhamn/Bunkeflo spelas klockan 15.00 på lördagen.Och ni som inte är på plats i Skåne och följer matchen på plats ser så klart allting live på Damallsvenskan tv.

• Samtidigt har Kopparbergs/Göteborg FC nu också fått klart med motstånd i Svenska Cupens tredje omgång. Matchen spelas mot lokalkonkurrenten Jitex och äger rum den 27 september på Åbyvallens konstgräs. Matchstart 19.00.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter