Tung förlust efter jämn match mot svenska mästarna 

Beata Kollmats är besviken över förlusten mot Limköping, men hittade ändå positiva detaljer att ta med sig till kommande matcher. Foto: PER MONTINI Beata Kollmats är besviken över förlusten mot Limköping, men hittade ändå positiva detaljer att ta med sig till kommande matcher. Foto: PER MONTINI

Det är aldrig roligt att förlora.
Men det finns förluster som ändå går att hantera, som innehåller så mycket postiva detaljer att framtiden ter sig ljus och hoppfull. 0-2 på hemmaplan mot svenska mästarna från Linköping var en sådan match.
– Jag är väldigt besviken, säger mittbacksklippan Beata Kollmats. Vi var värda poäng och vi ska ta med oss mycket från den här matchen till resten av hösten.


Linköping är svenska mästare, men kom till torsdagens match i Göteborg med två raka förluster i bagaget. KGFC har fyra poäng på två bortamatcher i höstupptakten.
Det var bäddat för en jämn match. Det blev en jämn match.
– Tråkigt att förlora, tråkigt att inte få med sig något från en match där vi ändå står upp bra och har chanser som borde gett oss minst oavgjort, säger försvarsveteranen Beata Kollmats.

Det var hemmapremiär för KGFC:s tre nyförvärv Line G Johansen, Taylor Leach och Amanda Johnsson Haahr. För Amanda var det till och med allsvensk debut, en uppgift som hon löste ambitiöst och med den äran i Pauline Hammarlunds (axelskadad) och Rebecka Blomqvists (sjuk) frånvaro.
Sett över 90 minuter var det en defensivt stark match från båda lagen. Chansfattigt, ställningskrig, ett bollinnehav som pendlade och i all statistik går det att utläsa att lagen var jämnbördiga.
Bortalagets två mål kom efter individuella misstag hos KGFC.
– Att vi släpper in tvåan på slutet är sådant som händer, menar tränare Stefan Rehn. Vi hade nog ändå behövt ett ledningsmål i den här matchen för att nå hela vägen. Nu blev det tvärtom istället. Väldigt synd...
– Men det är samtidigt mycket i vårt spel som jag är väldigt nöjd.
• Ja, vi skulle kunna nämna kantspelarna Nathalie Persson (som tyvärr tvingades utgå med en sträckning som förhoppningsvis inte är allvarlig) och Adelina Engman, som båda tycks ha prickat formen efter sommaren. 
• Vi skulle kunna nämna den allt bättre kommunikationen i backlinjen.
• Vi skulle kunna nämna en återfunnen trygghet, ett lugn i laget som inte fanns där i våras.
– Det skiljer mycket mellan oss och Linköping i tabellen, men i matchen i dag tycker jag att vi är väl så bra och fullföljer vår matchplan på ett bra sätt, säger Beata Kollmats.
– Vi blir straffade av två egna missar, men annars tycker jag inte de skapade så mycket. Jag väljer att ta med mig det som är postivt, även om jag är väldigt besviken just nu.
Svackan i våras är glömd?
– Ja, den har vi lagt bakom oss.


Kopparbergs/Göteborg FC – Linköpings FC 0-2 (0-1)
0-1 (15) Kristine Minde
0-2 (90+2) Lina Hurtig

Så spelade KGFC mot Linköping:
Line Geltzer Johansen
---
Catrine Johansson
Beata Kollmats
Taylor Leach
Elin Landström
---
Adelina Engman
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Nathalie Persson (UT 55, Irvina Bajramovic)
---
Amanda Johnsson Haahr (UT 65, Savannah Levin)
Annahita Zamanian (UT 80, Ebba Handfast)

Ej inbytta:
Anna Larsson
Viktoria Bergqvist
Marika Bergman-Lundin
Felicia De Feo

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter