270 minuter utan insläppta mål – nu är det dags för mästarna

Hårt spel, hårt jobb, en maxinsats från alla krävs för att fixa tre poäng mot svenska mästarna från Linköping. Det vet Annahita Zamanian (bilden) och det vet alla andra spelarna i laget. Foto: PER MON Hårt spel, hårt jobb, en maxinsats från alla krävs för att fixa tre poäng mot svenska mästarna från Linköping. Det vet Annahita Zamanian (bilden) och det vet alla andra spelarna i laget. Foto: PER MON

Tre raka nollor. En återfunnen stabilitet i defensiven. Ett återfunnet självförtroende.
Kopparbergs/Göteborg FC är beredda på torsdagen när svenska mästarna Linköping kommer på besök till Valhalla IP.
– De har två raka förluster nu, säger tränare Stefan Rehn. Det borde ha gett dem lite huvudbry.


Höststarten för KGFC har varit stabil och hoppingivande. Det har vi på läktaren sett, det har dem framför Damallsvenskan tv:s sändningar sett, det har Stefan Rehn sett från sin position på eller, som oftast stående vid sidan av, spelarbänkan sett.
– Det har åter blivit en trygghet i det vi håller på med, säger han. Vi har fått betalt för hård sommarträning med fokus på försvarsspel och även om vi bara gjort ett mål på de två senaste matcherna i allsvenskan har vi ändå skapat framåt...
–... nu gäller det att bli effektiva också!

Ja, att de offensiva krafterna finns, vet alla som följer KGFC. Och med två raka nollor i allsvenskan och en i sommarens sista träningsmatch, vet Line Geltzer Johansen ännu inte hur det känns att vittja nätet i sitt nya lag.
270 minuter i sträck och ibland är det gôtt med en supernolla på planen...
– Både Line och Taylor Leach har kommit in i laget med ett lugn och en rutin och de har bidragit med exakt det vi hoppades när vi skrev kontrakt med dem.
– De tar för sig, de styr sina medspelare och de får dem med sig.
På torsdagen väntar svenska mästarna från Linköping på hemmaplan. En tuff match så klart. Men LFC har två raka torskar i protokollet – såväl cupfinalen mot Rosengård och senaste allsvenska matchen mot Piteå.
– Sjärlvklart kommer vi att möta ett bra lag, säger Stefan Rehn. Men vi är på uppgång och de kanske har blivit lite omskakade efter ett par förluster.
Hur ska ni får igång offensiven?
– Jag känner ändå att vi kommer till lägen. Nu handlar det om att hitta kvalitet i avsluten. Om vi tar den senaste matchen mot Hammarby så hade vi de vassaste chanserna där tycker jag, men ibland funkar det inte...
– Jag hoppas vi hittar den kvaliteten nu istället.
– Och allsvenskan är så jämn att den som är effektiv ofta går hem med segern.
Hemmamatch igen?
– Det ska bli kul att komma hem till Valhalla igen. Förhoppningsvis kommer dert mycket folk och tittar på och ger oss ett härligt stöd!

Matchstart 19.00 på torsdagen. Och den här gången går ni två för en. Kom och stötta! Och MATCHPROGRAMMET laddar ni ner längst upp till höger på goteborgfc.se. Ladda till laptop, telefon eller iPad och delta i vårt programlotteri.
Vår man med lottringgen är laddad till tänderna med fina priser!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter