Landström hoppas på en fin höst för KGFC

Elin Landström har varit en av KGFC:s bästa spelare den här säsongen, liksom i fjol. Nu hoppas hon att laget lyfter mot en fin höst i allsvenskan. Foto: PER MONTINI Elin Landström har varit en av KGFC:s bästa spelare den här säsongen, liksom i fjol. Nu hoppas hon att laget lyfter mot en fin höst i allsvenskan. Foto: PER MONTINI

Elin Landström är något av en evighetsmaskin i KGFC-försvaret. Alltid på plats i backlinjen – antingen till vänster eller i mitten.
Nu hoppas den förra Umeå-spelaren att Kopparbergs/Göteborg FC har vad som krävs för att göra en bra höstsäsong.
– Det var härligt med tre poäng senast borta mot Piteå, säger 25-åringen. Alla vet hur svårt det är att vinna där.


Elin Landström kom till Göteborg inför säsongen 2016 och har sedan dess bara missat en enda match i allsvenskan, spelat 33 av 34.
Åren dessförinnan, i Umeå IK, var hon också en trygg utpost i försvaret varenda säsong. Sedan 2012 har hon nästan inte missat något spel i serien överhuvudtaget.
Landström har mest utmärkt sig som vänsterback, men i år har hon fått allt mer speltid i mittförsvaret – och tagit klivet inåt i banan sensationellt bra, så väl att hon till och med seglat upp i landslagssnacket i den rollen.

– Jo, det har gått bra i mitten också och det är skönt att känna sig trygg i två positioner, säger hon. Men allra bäst trivs jag ju på vänsterkanten.
Och det är också där vi lär se Elin Lnadström i höst i KGFC, efter värvningen av den amerikanska mittbacken Taylor Leach.
– Taylor och Line känns som två viktiga värvningar för oss, de kommer att bli betydelsefulla och det såg vi redan när de gjorde debut mot Piteå senast.
Ja, matchen mot Piteå i förra veckan blev förhoppningsvis startskottet för en fin höst för Kopparbergs/Göteborg FC efter en avslutning på våren som var allt annat än bra.
Leach imponetrade med ett resolut och tufft backspel mot Piteå och den danska EM-målvakten Line Geltzer Johansen plockade ner alla bollar i luftrummet och båda nyförvärven visade dessutom ledaregenskaper genom sitt sätt att agera på planen.
– Det är svårt att peka på något specifikt varför det inte fungerade innan sommaren, säger Elin Landström. Men det var viktigt att hålla nollan senast och att vi var såpass stabila i defensiven.
– Alla vet att Piteå är bra på fasta suítuationer men vi lyckades hålla rent där och även om de hade mycket boll tycker jag inte att de kom till så många jättefarliga chanser.
– Det var många som tog ansvar och jag hoppas så klart att vi kan fortsätta agera på det sättet även mot Hammarby.
Matchen mot Hammarby spelas på onsdagen på Zinkensdamm i Stockholm, avspark 19.00, Därefter (den 31/8 mot svenska mästarna Linköping - då KGFC kö en "två-för-en-kampanj" och hoppas på mycket folk på läktarna) väntar höstens första hemmamatch efter EM i Ridsport, som tillfälligt tvingat bort klubben från Valhalla IP.
– Vi har ju varit på Bravida Arena nu ett tag och det är verkligen bra där, inte minst underlaget. Men visst ska det bli skönt att komma hem till Valhalla igen.

Men först är det Bajen borta som gäller.
Och ni som inte är på plats i Stockholm i morgon ser så klart matchen på Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter