Härlig och viktig bortaseger mot Piteå

Adelina Engmans mål gav KGFC segern mot Piteå när allsvenskan startade om efter sommaruppehållet. Foto: PER MONTINI Adelina Engmans mål gav KGFC segern mot Piteå när allsvenskan startade om efter sommaruppehållet. Foto: PER MONTINI

Efter en tung vår fick Kopparbergs/Göteborg FC bästa tänkbara start på höstsäsongen.
Tre poäng och ett viktigt lyft i tabellen efter 1-0 mot Piteå på bortaplan. Målskytt: Den finska landslagsspelaren Adelina Engman efter en djupledspassning från lagkapten Elin Rubenssen.
– Ett av de skönaste målen jag någonsin gjort, säger Adde, som inte kunde pricka in ett bättre tillfälle att slå in säsongens första fullträff.


Inför hösten låg KGFC sist i tabellen efter en motig avslutning innan sommar- och EM-uppehållet. Men det är tajt och tufft i Damallsvenskan i år.
I och med tre poäng på torsdagen är därför KGFC nu hux flux åtta i serien – förvisso med en match mer spelad än konkurrenterna.
– Försvarsmässigt såg det bra ut i dag, säger tränaren Stefan Rehn. Och eftersom vi släppte in många mål i våras är det väl inte så märkligt att vi försvarar vår nolla och därmed tappar lite framåt. Men tjejerna gick verkligen för segern och så skönt att Adde satte bollen när chansen dök upp.

Nya i laget sedan i juni är amerikanska mittbacken Taylor Leach, som fick klart med alla papper och tillstånd först på onsdagen, och den danska EM-målvakten Line Geltzer Johansen.
– Line känns väldigt trygg och säker, säger tränaren Stefan Rehn. Hon är bra i luften och sprider ett lugn i hela försvaret med sitt sätt att agera. Sedan pratar hon mycket och är väldigt tydlig i sitt spel.
– Taylor har en fantastisk atttyd och krigar för varje centimeter, vill försvara sitt mål till varje pris och den inställningen smittar av sig på hela laget. Och då ska man komma i håg att de här nya spelarna bara varit hos oss en vecka...
KGFC:s defensiv var stabil matchen igenom. Trots ett större bollinnehav för Piteå var de riktigt högkaratiga chanserna väldigt få. Istället var det så att gästerna från Göteborg hade ytterligare klara chanser att sätta bollen i nät – bland annat en nick i ribban från Sarah Teegarden, ett skott över från Elin Landström och och en boll tätt utanför från Rebecka Blomqvist.
– De hade ju många hörnor men det kändes som vi hade bra koll på dem, säger Adelina Engman, som blev matchhjälte med sitt segermål i den 78:e minuten.
Berätta om ditt viktiga mål?
– Jag fick med mig bollen mellan två backar och kom fri mot målvakten och hann titta upp och placerade in den. Det var ett jätteskönt mål.
Matchen i övrigt?
– Det var lite nervöst i början. Men jag tycker de nya spelarna visade sin rutin och lugn. Hela laget gjorde en riktig kämpainsats i dag.
Stefan Rehn var självklart riktigt lättad efter segern och är glad över att "tjejerna fick utdelning för sitt hårda slit".
– Vi krigade oss till poängen i dag!
– Självklart har vi dippat i självförtroende efter förlusterna i våras. Nu hoppas jag vi kan få en boost av det här, att vi kan ta med oss den här segern på ett ödmjukt sätt och göra ännu en bra match på Bajen i nästa vecka.

Matchen mot Hammarby spelas på onsdag i nästa vecka på Zinkensdamm i Stockholm och sedan återvänder laget hem till Valhalla IP den 31 augusti för match mot Linköping.Piteå - Kopparbergs/Göteborg FC 0-1 (0-0)
0-1 (78) Adelina Engman

Så här spelad KGFC mot Piteå:
Line Geltzer Johansen
---
Catrine Johansen
Taylor Leach
Beata Kollmats
Elin Landström
---
Adelina Engman
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Nathalie Persson
---
Pauline Hammarlund
Rebecka Blomqvist (UT 70, Irvina Bajramovic)

Ersättare:
Anna Larsson
Savannah Levin
Amanda Johnsson Haahr
Annahita Zamanian
Felicia De Feo
Ebba Handfast

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter