Omstart i allsvenskan – Pallo och Elin tillbaka från EM

Pauline Hammarlund är tillbaka efter EM och lite semester. Och hon garanterar att hon är spelsugen. Foto. PER MONTINI Pauline Hammarlund är tillbaka efter EM och lite semester. Och hon garanterar att hon är spelsugen. Foto. PER MONTINI

Det blev en tung vår för Kopparbergs/Göteborg FC.
Men när allsvenskan nu drar i gång höstsäsongen är några nya tjejer på plats och lagets både EM-spelare Elin Rubensson och Pauline Hammarlund tillbaka – spelsugna och revanschhungriga.
– Jag är oerhört taggad på att köra igen och det känns jätteroligt att vara tillbaka med lagkompisarna, säger Pallo.


Det är med blandade känslor som Pauline Hammarlund ser tillbaka på sommarens EM-äventyr. En häftig upplevelse menar hon, men lite bittert att försvinna redan i kvarten.
– Med lite distans är det bara att erkänna att vi förlorade mot ett bättre lag. Holland gick ju hela vägen sedan och visade verkligen att de var bäst.
– Men det är alltid häftigt med mästerskap.

Effter EM fick Pauline och landslagskompisen Elin Rubensson lite ledigt och bägge två har laddat battierierna på Mallorca, dock på olika ställen.
– Det var skönt och välbehövligt, säger Hammarlund. Men vi har varit tillbaka sedan i fredags, några dagar tidigare än vi egentligen skulle. Man har längtat lite efter att komma i gång igen.
– Jag tror det var bra att vi ett break i juni, nu har vi samlat energi och kan förhoppningsvis göra en starkare höst. Och för mig och Elin har det såklart varit bra att träna med de bästa under EM, det är trots allt ett snäpp upp...
Ja, för efter en bra start på våren gick det sedan tyngre och när halva serien återstår fajtas KGFC i botten av tabellen. Men Pauline tycker träningarna i veckan har sett bra och att känslan i laget är uppåt.
– Att vi skulle bryta ihop finns bara inte. Vi ligger där vi ligger och nu är det bara att köra för att vända på det här.
Sedan i våras har tre nya spelare kommit in i truppen. Den danska EM-målvakten Line Geltzer Johanssen, den amerikanska mittbacken Taylor Leach och den talangfulla Halmia-anfallaren Amanda Johnsson Haahr.
Åtminstone Line och Taylor lär få speltid direkt i torsdagens match mot Piteå på bortaplan, efter att ha gjort debut i förra veckans träningsmatch mot Hovås/Billdal.
– De ser väldigt bra ut, menar Pallo. Två rutinerade tjejer med pondus och ledaregenskaper. Det känns som de är just sådana typer som vi behöver ha i laget nu.
Ditt gamla lag Piteå är alltid speciellt för dig att möta, eller?
– Ja, det kommer det nog alltid att vara. Men det blir en tuff match och sedan väntar Hammarby borta och Linköping hemma. Vi måste vara redo med en gång.

Matchen mot Piteå på torsdagen ser ni som inte befinner er på plats i norr så klart på Damallsvenskan.tv med start 18.50.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter