Blixtdebut i veckan för Taylor och Line

Efterr ett par dagars träning med sitt nya lag är mittbacken Taylor Leach redo för debut med KGFC. Foto: TORE LUND Efterr ett par dagars träning med sitt nya lag är mittbacken Taylor Leach redo för debut med KGFC. Foto: TORE LUND

På onsdagen är det dags för genrep inför omstarten av allsvenskan efter EM.
På plan för KGFC finns då nya amerikanska mittbacken Taylor Leach och den danska silvermålvakten Line Geltzer Johansen.
– Jag kommer att göra allt för att föregå med gott exempel, att bidra med det jag är bra på, säger Taylor Leach, som anslöt till laget sent i söndags kväll.


Efter en sommar med EM och flera fantastiska, underhållande och spännande matcher, är det snart dags för allsvenskan att sparka i gång igen.
För KGFC:s del med bortamatch mot Piteå den 17 augusti.
Då är våra EM-spelare Pauline Hammarlund och Elin Rubensson tillbaka,då är nyförvärven Line Geltzer Johansen och Taylor Leach på plats.
Men redan på onsdagen får vi en första möjlighet att se de spännande nya spelarna.
– Jag är redo, säger Taylor Leach, som kom till Göteborg i söndags kväll och sedan dess hunnit med några träningspass med sitt nya lag.

Efter EM-silvret, nu gör Line Geltzer Johansen sin första match i KGFC. Efter EM-silvret, nu gör Line Geltzer Johansen sin första match i KGFC.

Hon erkänner att hon varit lite jetleggad i början av veckan, men att hon nu är ivrig att sätta sin prägel på Kopparbergs/Göteborg FC.
– Jag har pratat med coach Stefan Rehn och han har sagt vad han förväntar sig och hoppas få ut av mig.
– Jag hoppas jag kan bidra med just det.
Och vad skulle du säga att det är?
– Jag snackar mycket, försöker styra laget från min plats i mittförsvaret, ger alltid allt, jobbar hårt och vill "lead by example"...
Taylor Leach har tillbringat halvtannat år i Sverige redan, i Elitettan norröver i Sunnanå och Östersund. Men nu känner hon sig mogen att ta nästa kliv på karriärstegen.
– Jag har haft bra perioder i båda mina tidigare svenska klubbar, där finns flera duktiga spelare. Men nu kommer jag till en elitklubb som är lite tuffare på alla sätt.
– Men för mig är det dags att ta det klivet nu. Damallsvenskan har varit ett mål för mig, nu är jag där och kommer att göra allt som står i min makt för att visa att jag är redo för en högre nivå.
Taylor har inte tillbringat jätemycket tid tidigare i Göteborg, bara varit här i samband med matcherna mot Hovås/Billdal i Elitettan.
– Men jag gillar verkligen Sverige, de svenska människorna och att alla är så inkluderande och välkomnande. Jag älskar Stockholm, men alla jag träffar säger att Göteborg är ännu finare...
– ...jag hoppas de har rätt.
KGFC har sedan tidigare två andra amerikanskor i laget – Savannah Levin och Sarah Teegarden. Men det är två spelare som Taylor inte känner sedan tidigare.
– De är ett par år yngre än mig, säger 25-åringen. Men jag tror jag spelat mot Sarah någon gång i college-ligan hemma i USA.
KGFC ligger just nu lite pyrt till i tabellen. Om Taylor får bestämma kommer det att se annorlunda ut längre fram i höst. Och det är något som den nya EM-silvermedaljören Line Geltzer Johansen också kommer att försöka bidra till.
Hon kommer att ansluta till laget i veckan och debutera i matchen mot Hovås/Billdal på onsdagen. Möjligen återkommer då också någon i den alltför långa raden av skadade spelare.
Elin Rubensson och Pauline Hammarlund har dock fått förlängd semester, men är naturligtvis tillbaka i god tid till den allsvenska omstarten om ett par veckor.


Men vi ses på Bravida Arena i morgon onsdag 9 augusti.
Avspark: 20.15.
Och naturligtvis är det fri entré  – och kom ihåg att ingång sker från entrén som vetter mot Lundbybadet.

Vi ses!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter