Äntligen – snart drar allsvenskan i gång igen

Rebecka Blomqvist är redo och revanschsugen inför höstsäsongen. Redan i morgon är det dags för träningsmatch. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist är redo och revanschsugen inför höstsäsongen. Redan i morgon är det dags för träningsmatch. Foto: PER MONTINI

Slut på semester, sol, semesterresor och avkoppling från fotbollen.
Nu närmar sig höstsäsongen med stormsteg både bildligt och bokstavligt – och för Kopparbergs/Göteborg väntar träningsmatch mot norska Röa IL redan på lördagen.
– Det är alltid välkommet med lite ledighet, men nu är vi taggade och revanschsugna efter en vårsäsong som inte gick som vi hoppades, säger anfallaren Rebecka Blomqvist.


Senaste matchen i damallsvenskans spelades den 29 juni mot Limhamn/Bunkeflo. Sedan dess har vi haft ett EM-uppehåll som nu lider mot sitt slut. Finalen mellan Danmark och Nederländerna spelas på söndagen och en som kommer att sitta bänkad är Rebecka Blomqvist.
– Jag har sett de flesta matcherna utom när jag var en vecka på Santorini (som ligger mitt i triangeln som bildas av Turkiet, Grekland och Kreta), säger hon.
– Det är inte bara Sverige jag sett utan de andra lagen också. Man får lite nya favoriter och jag måste säga att jag gillar Hollands sätt att spela fotboll.

Du har ju dessutom spelat med några av tjejerna där?
– Ja, Lieke Martens, Danielle van de Donk och Loes Geurts, klart man kollar lite extra på dem. Även om Loes inte har fått spela...
I det danska laget finns en blivande lagkamrat i målvakten Line Geltzer Johansen, som värvats till KGFC i sommar. Hon – och nya amerikanskan Taylor Leach – förstärker truppen i nästa vecka, då också EM-spelarna Elin Rubensson och Pauline Hammarlund ansluter.
På måndag kan du ha en nybliven europamästare i laget?
– Ja, det vore kul för Line!
Rebecka Blomqvist missade lite träning i förra veckan på grund av en förkylning, men sedan i måndags är hon fit for fight och ser fram mot att spela match igen.
– Vi vill visa att vi kan bättre än det vi presterade under andra halvan av vårsäsongen.
Vad var det som gick snett?
– Det är svårt att sätta fingret på vad och nu vill vi lägga det bakom oss och fokusera på att göra det bättre i höst och få tillbaka den sköna känslan vi hade i början av serien då vi spelade riktigt bra.
På lördagen väntar alltså match mot norska Röa IL, som kom femma i norska Toppserien i fjol och just nu också ligger på en femteplats i tabellen. Klubben har har blivit norska mästare såväl som cupmästare vid flera tillfällen under 2000-talet och en av de mest kända profilerna som också representerat klubben är längdstjärnan Martin Jonsrud Sundby.
– Jag vet inte så mycket om dem, säger Rebecka Blomqvist. Men är det med där uppe i den norska ligan tror jag vi kan räkna med en tuff träningsmatch.

Matchen spelas på lördagen med start 15.00. Men åk nu inte till Valhalla IP utan till KGFC:s tillfälliga hemmaborg Bravida Arena på Hisingen, dit  klubben temporärt förlagt all verksamhet då Valhalla "lånats ut" till EM i ridsport, som kommer att prägla hela Göteborg nu i augusti.
Sedan är det ny träningsmatch redan på onsdag i nästa vecka, då mot Hovås/Billdal. Bravida Arena är spelplats också då men obsevera att matchstart inte är för 20.00.
Damallssvenskan drar sedan för KGFC:s del igång den 17 augusti på bortaplan mot Piteå.

Men först ses vi  på Bravida, 15.00, lördag 5 augusti – och naturligtvis är det fri entré!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter