Mittbacken Taylor Leach klar för KGFC

Taylor Leach kommer närmast från spel i Östersunds DFF i Elitettan. Taylor Leach kommer närmast från spel i Östersunds DFF i Elitettan.

Mittbacken Taylor Leach har skrivit på för för Kopparbergs/Göteborg FC.
Den 25-åriga amerikanskan kommer närmast från spel i Östersund och Sunnanå i Elitettan.
– En bollsäker back med bra speluppfattning, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn.


På tisdagen presenterade KGFC sommarens första nyförvärv, den danska EM-målvakten Line Geltzer Johansen.
Här är värvning nummer två.
Taylor Leach från Ohio i USA, med gott renommé från amerikansk collegefotboll och en och en halv säsong i den svenska Elitettan på sin meritlista.
– Taylor har gjort det väldigt bra i vår näst högsta serie, visat att hon håller för spel på en högre nivå, i allsvenskan, säger Stefan Rehn. Vi är glada över att hon nu väljer att fortsätta sin karriär i Göteborg.

Taylor Leach signerade kontraktet med KGFC i början av den här veckan. Taylor Leach signerade kontraktet med KGFC i början av den här veckan.

Är hon mittback i första hand?
– Ja, men som alla bra spelare kan hon eventuellt bli aktuell också i andra positioner. Men det där får framtiden utvisa.
Taylor Leach befinner sig just nu hemma i USA på semester och kommer att ansluta till KGFC:s trupp i början av augusti. Hon berättar att hon själv nu känner sig mogen att ta nästa kliv i sitt fotbollsliv och att hon ser fram mot utmaningen som väntar.
– Kopparbergs/Göteborg FC är en professionell och välkänd klubb med ett gott rykte, säger hon. Det ska bli spännande att komma till en större klubb och en större stad.
Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag vill tro att jag är en trygg och placeringssäker mittback som kommunicerar mycket med mina lagkamrater. Jag försöker styra mina laget från backlinjen och hela vägen uppåt på planen.
– Jag är nog en utpräglad tävlingsmänniska dessutom. Jag älskar att vinna lika mycket som jag hatar att förlora.
KGFC har sedan tidigare ytterligare två amerikanskor i truppen, Savannah Levin och Sarah Teegarden. Två tjejer som Tayor Leach inte känner personligen men har koll på från den amerikanska collegefotbollen.
– De har spelat för två bra lag i USA och jag vet att de är duktiga och hela tiden arbetar hårt. Det ska bli kul att lära känna dem och alla andra spelarna i Göteborg.
När återvänder du till Sverige?
– Jag landar i Stockholm den 6 augusti och räknar med att börja träna direkt i veckan efter det.
Välkommen till KGFC!
– Tack! Jag har lärt mig att älska Sverige under min tid här och ser fram emot att testa en högre nivå och lära känna en ny stad.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter