Dansk EM-målvakt har skrivit på för KGFC

Målvakten Line Geltzer Johansen har skrivit på för Kopparbergs/Göteborg FC. Foto: KENNETH STJERNEGAARD Målvakten Line Geltzer Johansen har skrivit på för Kopparbergs/Göteborg FC. Foto: KENNETH STJERNEGAARD

Den danska EM-målvakten Line Geltzer Johansen är klar för KGFC.
28-åringen ser mycket fram emot att komma till Göteborg och att spela i Damallsvenskan.
– Jag längtar efter att få spela i Damallsvenskan, säger Line. Det är en av Europas bästa ligor och för mig är det stort att nu få chansen att spela i Sverige.


Kopparbergs/Göteborg FC har hamnat i en prekär målvaktssituation i vår och sommar efter skador på både Jennifer Falk och Fanny Lund. Fanny är borta resten av säsongen efter ett handledsbrott och Jennifer kämpar med hjärnskakning, där läkningen dragit ut mer på tiden än någon från början kunnat ana.
– Det har varit jobbigt för Jennifer, säger tränaren Stefan Rehn. Så fort hon har ansträngt sig har hon fått huvudvärken igen.
– Vi hoppas så klart att hon ska komma tillbaka så snart som möjligt, men det är fortfarande ovisst när det blir och därför har vi velat ta in ännu en målvakt.
Vad säger du om Line Geltzer Johansen?
– Vi har haft koll på henne länge och har bra referenser. Hon är en erfaren målvakt utan egentliga svagheter, duktig med fötterna, gillar att styra sitt försvar. Dessutom är hon lätt att ha att göra med, social och framåt har alla möjligheter att bli en viktig spelare för oss.

Line Geltzer Johansen kommer ursprungligen från Ålborg på Jylland, men har under sin fotbollskarriär haft en resa som tagit henne runt halva jordklotet.
I Danmark har hon spelat i B52 Aalborg, AaB, Fortuna Hjörring, Viborg och nu senast Vejle BK.
Men det har även blivit spel i engelska Watford, australienska Box Hill United och  Univerisity of Queensland samt de norska klubbarna Grimstad Amazon och Vålerenga.
– Jag har spelat på en hög nivå i ganska många år, säger Line Geltzer Johansen, som för närvarande befinner sig Nederländerna med det danska landslaget, som är klara för kvartsfinal.
– Jag tror att jag kan tillföra erfarenhet och rutin till det unga lag som jag förstått att Kopparbergs/Göteborg FC har.
Kan du beskriva dig själv som målvakt?
– Jag försöker vara tydlig, närvarande och karismatisk på så sätt att jag kommunicerar mycket med mitt försvar. Jag vill att laget ska känna sig tryggt med att ha mig där bak. Jag vill nog kalla mig själv en modern målvakt, lite av en libero eller ’sweeper’, en sista utpost i backlinjen. Jag gillar att spela med fötterna och sätta i gång spelet.
I EM har Line hittills agerat backup till ordinarie målvakten Stina Lykke Petersen, men hon ser förstås ändå mästerskapet som ett underbart äventyr och en chans att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare.
– Det är ’amazing’ att vara en del av det danska landslaget, säger Line. Atmosfären är fantastisk och publiken på våra matcher har varit outstanding.
– Och all uppmärksamhet damfotbollen får nu är oerhört viktig för att få sporten att fortsätta att växa. Och för egen del är det naturligtvis utvecklande att varje dag träna med de bästa.
Vad vet du om Göteborg?
– Jag har alltid tänkt att om jag någon ska spela i Sverige är Göteborg den perfekta platsen. Jag är ju från Ålborg, det är inte långt till Fredrikshamn och Stena-båtarna och jag har varit i Göteborg flera gånger och älskar stan.
– Sedan var jag målvakt i Fortuna Hjörring när vi mötte Göteborg FC i Champions League för några år sedan och gillade laget redan då.
Välkommen och ett grattis i förskott (Line fyller 28 i morgon, den 26 juli)?
– Tack och tack!

En annan nyhet i KGFC-truppen är att Maja Göthberg kommer att lånas ut till Hammarby under hösten.
– Maja vill ha mer speltid och det har vi all respekt för, säger sportchefen Lasse Svensson. Förhoppnings kommer hon att återvända till oss nästa säsong.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter