Fortsatt tungt men Bronsman tror på en ljus framtid

Pauline Hammarlund var en av målskyttarna i matchen mot LB07. Foto: PER MONTINI Pauline Hammarlund var en av målskyttarna i matchen mot LB07. Foto: PER MONTINI

Alla som kollar tabellen inser att det är tungt just nu för Kopparbergs/Göteborg FC.
2-5 på hemmaplan mot Limhamn/Bunkeflo på torsdagen gör att vi nu går in i ett EM- och  sommaruppehåll med en historiskt prekär tabellposition för klubben.
KGFC:s ordförande Peter Bronsman ser dock positivt på framtiden.
– Det här innebär inte att vi kommer att ändra vår stretegi, säger han. Vår satsning och vår framtidstro är lika stark nu som den någonsin har varit.


Kopparbergs/Göteborg FC har hittills haft en säsong som naturligtvis inte motsvarat de förväntningar som våra supportrar, våra spelare, våra ledare och alla andra som jobbar i eller är nära klubben har haft.
Vi skriver halvtid i damallsvenskan 2017 och just nu ligger klubben på en plats i tabellen där vi aldrig tidigare återfunnits.
Och självklart var det deppigt efter förlusten mot Limhamn/Bunkeflo på torsdagen.
Föreningens ordförande Peter Bronsman gjöt ändå mod bland spelare och ledare efter matchen och han både försäkrade och vidhöll att klubbens långsiktiga satsning på att bygga ungt och långsiktigt ligger fast.
– Vi kommer att fixa det här, säger han. Jag är inte orolig.

Hur ser du på säsongen så här långt?
– Vi är självklart inte nöjda. Men vi har haft det tufft med skador och vi är inne i en process där vi bygger ett lag för framtiden. Men den tabellposition vi har i dag rubbar inte vår tro på laget.
– Vi har halva säsongen kvar att spela och läget just nu kommer inte att påverka vår långsiktighet i den satsningen.
Blir det några spelarförstärkningar nu i sommar?
– Det kan bli så att vi plockar in ett par etablerade spelare som passar in i den framtidssatsning vi under de senaste åren har stakat ut.
Kan du ge oss något namn?
–Nej.
Inte det minsta orolig?
– Nej.
Matchen mot den kaxiga nykomlingen Limhamn/Bunkeflo böljade egentligen fram och tillbaka under 90 minuter och lite tilläggstid. Men KGFC hamnade återigen i ett tidigt  underläge och då kröp vårsäsongens tidigare resultat fram ur ryggsäcken och sänkte en redan mentalt sargad spelartrupp ytterligare.
KGFC fick ändå kontakt och hoppet väcktes via skyttedrottningen Pauline Hammarlunds 1-2-mål bara 15 sekunder innan paussignalen.
Men sedan rasslade det in ett par mål i fel bur tidigt efter vilan och för andra matchen i rad fick laget dessutom en straff emot sig.
– Jag tycker ändå att flera av spelarna visade i dag att de är riktigt bra, att de har oerhört mycket inom sig. Men vi har det motigt nu, det studsar emot och det vill sig inte riktigt...
–...men vänta till i höst, då är flera av de skadade spelarna tillbaka och om vi kollar på tabellen finns det stora möjligheter att klättra efter sommaruppehållet, säger Peter Bronsman.
– Jag tror på det här laget, vår framtidssatning ligger fast.


Kopparbergs/Göteborg FC – IF Limhamn Bunkeflo 2-5 (1-2)

0-1 (3) Anna Björk Kristjansdottir
0-2 (32) Johanna Rytting Kaneryd
1-2 (45) Pauline Hammarlund
1-3 (56) Malin Winberg
1-4 (66) Malin Winberg
1-5 (79) Anna Welin (straff)
2-5 (81) Elin Rubensson

Så här spelade KGFC mot Djurgården:

Anna Larsson
---
Savannah Levin
Beata Kollmats
Catrine Johansson
Elin Landström
---
Adelina Engman  (UT 73, Annahita Zamanian)
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Nathalie Persson  (UT 73, Marika Bergman Lundin)
---
Rebecka Blomqvist  (UT 73, Irvina Bajramovic)
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:

Felicia De Feo
Maja Göthberg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter