F19 går på sommarvila som tabelltrea

Årets F19-lag har visat en fin sammanhållning och laganada. Nu laddar vi för hösten. Foto: CLAUDIO ASUNCAO Årets F19-lag har visat en fin sammanhållning och laganada. Nu laddar vi för hösten. Foto: CLAUDIO ASUNCAO

Tre matcher i juni för F19.
Klar seger mot Böljan – men tyvärr förlust mot de båda topplagen Limhamn/Bunkeflo och Växjö.
– Jag måste ändå säga att tjejerna gjort en fantastisk resa i vår, säger F19-tränaren Camilla Ackerfors.


Här är en liten summering av F19:s framfart i juni.
Tre matcher har spelats och de har slutat med en seger och två förluster. Sammanlagt har laget nu sex 3-poängare och parkerar på en tredje plats i den flickallsvenska tabellen – bakom just Limhamn/Bunkeflo och Växjö.

Juni inleddes med en klar förlust borta mot LB07 (1-5) och vi håller tummarna för att a-laget fixar revansch i torsdagens match på Valhalla IP, den sista innan EM-uppehållet.
Därefter blev det förlust igen mot hårdsatsande Växjö i en målrik tillställning (3-6) och juni avslutades med 4-0 hemma mot IF Böljan från Falkenberg.
KGFC:s målskyttar i de tre matcherna var Alva Neuman (2), Andela Jovic (2), Josefin Wiklund (2), Ebba Hellström och Annahita Zamanian.
För F19-lagets tränare Camilla Ackerfors har säsongen så här långt varit en mycket spännande och utvecklande utmaning.
– Vi tränare har haft förmånen att jobba med spelare som har en järnvilja att utvecklas och har tagit jättekliv under de månader som vi hållit på, säger hon.
Vad har imponerat mest på dig?
– Just ambitionen och att alla jobbar som ett lag, att alla inser att vi gör det här tillsammans. Den kultur vi byggt upp och tänker bygga vidare på tror jag är jättebra för att de här tjejerna ska bli riktigt bra fotbollsspelare.
Serien är tuff?
– O ja! Här stöter spelarna på tjejer med erfarenhet från allsvenskan och elitettan och det en nivå upp jämfört med vad de är vana vid. Självklart är det stentufft, men naturligtvis också väldigt lärorikt.
I augusti drar F19 i gång igen efter sommaren, vad hoppas du få se då?
– Egentligen samma som jag sett i vår, men att utvecklingen lyfter tjejerna ytterligare något snäpp.
Ser du några framtida allsvenska spelare i det här gänget?
– Det är jag övertygad om att vi kommer att få se. Det är därför den här satsningen är så bra för Kopparbergs/Göteborg FC, som satsar ungt och inte är rädd att ge de unga spelarna chansen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter