Catrine siktar mot tre poäng i sin 167:e allsvenska match

Catrine Johansson känner hur formen närmar sig allt mer efter en skadefylld första halva av säsongen. Foto: PER MONTINI Catrine Johansson känner hur formen närmar sig allt mer efter en skadefylld första halva av säsongen. Foto: PER MONTINI

KGFC har haft en tuff period mot slutet efter en fin inledning av säsongen.
Nu återstår bara matchen mot Limhamn/Bunkeflo innan det är dags för sommar- och EM-uppehåll.
– Vi har inte grävt ner oss, vi håller ihop i laget och nu ska vi ta tag i det här, säger den rutinerade försvararen Catrine Johansson inför torsdagens match.


Nästan två månader utan seger för Kopparbergs/Göteborg FC och alla inser att laget går igenom en tuff period just nu.
– Jag har aldrig tidigare varit med om den här situationen, säger Catrine Johansson, försvaren som trots att hon ännu inte fyllt 26 är en verklig veteran med sina 166 matcher i högsta serien under tio allsvenska säsonger.
Catrines vår präglades av ett krånglande knä, men på slutet har hon varit tillbaka på planen och tycker själv att hon börjar nå sin normala nivå igen.
– Man behöver matcher och den första månaden efter skadan var jobbig, säger hon. Men nu känns det bättre.

25-åringen, som har Ytterby IS som moderklubb, har svårt att sätta fingret på varför det gått troll i spelet mot slutet, varför segrarna uteblivit.
– Det är klart att alla skador spelat in och när resultaten sedan inte går med oss sätter det sig kanske lite på självförtroendet. Men jag tycker att vi lyckats behålla en god stämning i laget, vi har roligt tillsammans och det är faktiskt halva säsongen kvar att spela...
–...ett par segrar kan räcka för att få häng på toppen igen, så jämnt har det ju varit i år.
Ni tror på er själva?
– Det är såklart inte roligt att förlora, men vi har inte tappat tron på det vi håller på med och vi vet vilken potential vi har.
På torsdagen väntar sista matchen innan uppehåll för semester och EM i Holland, ett mästerskap där KGFC har med både Elin Rubensson och Pauline Hammarlund.
Inför matchen mot Limhamn/Bunkeflo ljusnar skadeläget i truppen allt mer och efter sommaren är förhoppningsvis de flesta av dem som varit borta i vår tillbaka i full form.
Hur tänker du inför matchen mot LB07, Catrine?
– De har gjort det bra så här långt, ligger ju i mitten av tabellen och är ett lag som verkligen vill spela fotboll. Men vi ska göra allt för att få med oss ett bra resultat inflör sommaren.
– Och i höst börjar vi räkna en ny tabell...

Matchen mot Limhamn/Bunkelflo spelas på Valhalla IP på torsdagen (29/6) klockan 19.00.
Vi hoppas på stötning från läktarna.
Alla till Valhalla!
Vi ses.


OCH HÄR ÄR MATCHPROGRAMMET TILL MATCHEN MOT LIMHAMN/BUNKEFLO:

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter