KGFC föll mot Djurgården efter tveksam straff

Annahita Zamanian gjorde ett piggt inhopp mot Djurgården. Men KGFC föll dessvärre ändå. Foto: PER MONTINI Annahita Zamanian gjorde ett piggt inhopp mot Djurgården. Men KGFC föll dessvärre ändå. Foto: PER MONTINI
Det går fortsatt tungt just nu för Kopparbergs/Göteborg FC i damallsvenskan.
På torsdagen föll laget mot Djurgården på bortaplan (0-2).
– Jag tycker ändå att vi tog ett stort steg framåt spelmässigt, menar tränaren Stefan Rehn.


Eftersnacket på Stockhoms Stadion på torsdagkvällen  kom mycket att handla om straffen som gav Djurgården ledningen med 1-0 efter en halvtimmes spel. Sarah Teegarden tycktes göra en perfekt glidtackling, men domaren menade att det var straff.
– Vi är i en situation nu där vi inte har råd med att få tveksamma straffar emot oss, säger Stefan Rehn. Det är synd att det blir så för jag tycker annars att vi var värda en eller rentav tre poäng i dag.
Jämfört med senast mot Kristianstad var såväl Elin Rubensson som Elin Landström tillbaka i startelvan. Viktiga spelare så klart och KGFC gjorde också en bättre insats mot Djurgården än i de senaste matcherna.
– Men det har gått lite troll i det, säger Rehn. Vi har en boll i stolpen och en som rensas på mållinjen. Det vill sig inte just nu, men det finns inga andra alternativ än att köra på.
– Nu har vi match igen i nästa vecka och då gäller det att vara förberedda för det.

Unga Anna Larsson, 15, som gjorde allsvensk debut så sent som i helgen, stod återigen mellan stolparna pch agerade änu en gång stabilt. Här har KGFC en spännande spelare för framtiden, inget snack om den saken.
– Anna gjorde det bra igen, slår Rehn fast.
Att Djurgården till slut kunde gå i från till 2-0 berodde mycket på att KGFC tryckte på under slutfasen av matchen för att komma i kapp och eventuellt förbi.
– Ja, det var väl den enda chansen de hade i andra. Men när vi ligger på blir det ju kontringar, så blir det ju ofta.
KGFC:s tabellposition är nu lite anströngd, men mer än halva serien återstår och spelar kaget som i Stockholm kommer så klart poängen att trilla in förr eller senare.
– Vi kan ta med oss mycket av det vi gjorde bra i dag. Särskilt i andra halvlek visade vi att vi kan spela riktigt bra fotboll.
I nästa omgång,den sista innan EM-uppehållet, väntar Limhamn/Bunkeflo på Valhalla IP.
– Nu är vi midsommarlediga ett par dagar, berättar Stefan Rehn. Men sedan ska vi upp på banan igen och göra allt för att ta med oss en positiv känsla in i sommaruppehållet.

LB07 besöker Valhalla den 29/6. Matchen börjar 19.00.
Vi ses då, KGFC hoppas att alla supportrar dyker upp och stöttar från läktaren. Ni är den tolfte spelare, ni behövs, ni är viktiga för oss.


Djurgården - Kopparbergs/Göteborg FC 2-0 (1-0)
1-0 (30) Michaela van den Bulk (straff)
2-0 (79) Johanna Rytting Kaneryd


Så här spelade KGFC mot Djurgården:
Anna Larsson
---
Savannah Levin
Beata Kollmats
Catrine Johansson
Elin Landström (UT 73, Maja Göthberg)
---
Adelina Engman
Elin Rubensson (UT 62, Annahita Zamanian)
Sarah Teegarden
Nathalie Persson
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund


Ej inbytta:
Felicia De Feo
Marika Bergman-Lundin
Irvina Bajramovic

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter