Beata: Spelar vi lika bra som på träning vinner vi!

Beata Kollmats har spelat i KGFR sedan 2011, men aldrig upplevt en tyngre uppförsbacke än just nu. Men hennes inställning triggar hela laget att göra en bra match mot Djurgården i midsommar. Foto:  PE Beata Kollmats har spelat i KGFR sedan 2011, men aldrig upplevt en tyngre uppförsbacke än just nu. Men hennes inställning triggar hela laget att göra en bra match mot Djurgården i midsommar. Foto: PE

Alla som studerar den damallsvenska tabellen ser två saker.
1. Kopparbergs/Göteborg FC i en allt annan än bekväm position.
2. En jämnare och mer oviss serie än kanske någonsin tidigare.
– Nu har vi deppat klart, säger veteranen Beata Kollmats. Vi SKA köra stenhårt mot Djurgården!


Beata Koillmats har spelat i KGFC sean 2011, haft skadebekymmer som förstört ett par säsonger men är numera en av de bergfasta kklipporna i laget i sin mittbacksposition.
Bea är så klart inte nöjd med säsongen 2017 så här långt. En tiondeplats i tabellen, allt för många insläppta mål, svajigt överhuvudtaget.
Men vi talar med en realist och problemlösare.
– Vi har och har haft tunga skador, säger Beata.
– Men spelar vi lika bra som på träning går ingen säker.

l
Skadesituationen i truppen inför bortamatchen på Stockholms Stadion på torsdagen mot Djurgården är fortfarande oviss. Elin Rubensson och namnen Landström är på väg tillbaka och kan bli aktuella. Jennifer Falk i målet är, för att tala hockeyspåk, day-to-day och den definitiva matchtruppen och startelvan bestäams inte förrän på torsdagen.
– Vi har haft det jobbigt med skador på flera av våra viktigaste spelare i vår, säger Beata Kollmats, som själv är som en duracellkanin numera efter skadefyllda år i backspegeln.
– Men truppen är bred, säger hon. Och jag ser ju på träningarna varje dag vad vi har inom oss. Nu hoppas och tror jag att vi kan plocka fram just det.
Du har varit med ett tag, vad säger du om årets säsong?
– Jag har aldrig varit med om att ligga sämre till än nu. Men samtidigt har jag aldrig varit med om en jämnare allsvenska. Alla kan slå alla. Tar vi ett par segrar så är vi plötsligt med och hugger om medaljerna, så jämnt är det.
Det känns bra, alltså?
 Nej, vi har inte presterat som vi vill. Men jag tror fortfarande att vi kommer att göra det!
Varför har det gått troll i det på slutet, tror du?
– Vi har tappat ledningar ett par gånger och när det sker har vi dippat i självförtroende och inte riktigt vågat spela som vi vill och har sagt att vi ska göra.
Det sitter lite i era huvuden?
– Ja, kommer vi underläge går luften lite ur oss, vi gömmer oss för varanadra och vill inte ha boll och då blir det att vi slår långt istället för att passa bollen som vi vill. Vi måste hitta glädjen, vi spelar ju fotboll för att det är roligt...
Djurgården borta?
– Tuff match, naturgräs, bra motstånd. Men vi har kört på naturgräs i ett par veckor nu. Vi är beredda.
Hur kommer vi tillbaka?
– Det behövs så lite, vi är ju liksom inte sämre fotbollssplare nu än i april. Det handlar om att gå in och köra, att stänga av skallarna och bara spela lika bra som vi gör på träning

Matchen mot Djurgården på Stockholms Stadion på torsdagen börjar 17.30. Ni ser den så klart på Damallsvenskan.tv.
Sista matchen inför EM-uppehållet spelas sedan den 29 juni när Limhamn/Bunkefklo kommer på besök till Valhalla IP. Då ses vi igen!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter