Nu väntar ett spännande upplopp fram mot EM-uppehållet

Pauline Hammarlund återvänder från landslagssamlingen med gott självförtroende. Nu väntar Kristianstad. Foto. PER MONTINI Pauline Hammarlund återvänder från landslagssamlingen med gott självförtroende. Nu väntar Kristianstad. Foto. PER MONTINI

KGFC hade två spelare med på det senaste landslagslägret.
Nu hoppas både Elin Rubensson och Pauline Hammarlund att det blir uttagna när EM-truppen presenteras i nästa veka.
– Jag vågar inte ta ut något i förskott, säger Pauline. Men jag hoppas så klart.
Men först väntar en spännande våravslutning av allsvenskan – först ut Kristianstad borta på söndagen.


Pia Sundhage presenterar truppen till EM i Holland på tisdag. Kopparbergs/Göteborg FC har haft med såväl Pauline Hammarlund som Elin Rubensson i samtliga trupper de senaste åren och naturligtvis vill de inget hellre än att komma med nu igen när allvaret börjar närma sig.
– Det blir spännande att se hur det blir, säger Pallo.
Du spelade 30 minuter mot Skottland senast och gjorde det bra i alla fall?
– Det gick helt ok. Jag spelade yttermittfältare och det har jag inte gjort så mycket förut. Men jag spelar där de vill ha mig och det är alltid nyttigt att vara med på den här nivån, att träna och spela med de bästa. Det är ett hack upp jämför med allsvenskan.

Men innan EM väntar ytterligare tre matcher i damallsvenskan. Först bortamatcher mot Kristianstad och Djurgården och sedan – den 29 juni – Limhamn/Bunkeflo hemma på Valhalla IP.
– Jag gör min åttonde säsong i allsvenskan, säger Pauline Hammarlund. Jag har aldrig tidigare varit med om att serien är så här jämn och oviss, alla tycks kunna slå alla.
– Det finns inga lätta matcher.
För KGFC:s del har det varit lite uppförsbacke på slutet och nu är det viktigt att poängen börjar trilla in.
– Målet är att ta tre segrar innan uppehållet.
Matchen mot Kristianstad blir med all sanolik, som så ofta, en kampbetonad tillställning. Det lag med hårdaste järnviljan, tuffaste inställningen och det mest uppoffrande lagarbetet lär stå som segrare.
På lördagen tränade KGFC på Bergsjövallens naturgräs, som flera gånger den här veckan. Laget är väl förberett och har fokus inställt på det hårda arbetet som väntar på Vilans IP i Kristianstad.
– KDFF har skruvat till defensiven och är svåra att få hål på, säger tränaren Stefan Rehn. Vi måste visa tålamod och samtidigt vara vaksamma i vårt eget försvarsspel.
För Pauline Hammarlund och hennes lagkamrater handlar det nu om att ta en match i taget, att knipa poäng och att försöka klättra i tabellen.
– Vi kan inte snegla på vår position där, säger hon. Det är ingen idé att titta på hur tabellen ser ut utan bara att gå ut och göra sitt absolut bästa i varje enskild match.
I solgasset på lördagen, efter förmiddagens träningspass, laddade Pallo och några av de andra tjejerna – bland dem Adelina Engman och Filippa Curmark – med lite sol och bad på Saltholmen.
På söndagmorgonen går bussen mot Skåne.
Ni som inte är på plats ser förstås matchen mot Damallsvenskan.tv. Klicka på länken och fixa ditt aonnemang nu.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter