Fullt fokus på tre poäng mot Bajen

Catrine Johansson i närkamp med Malin Diaz i matchen mot Eskilstuna. Nu väntar Bajen – och KGFC tänker fajtas. Foto: PER MONTINI Catrine Johansson i närkamp med Malin Diaz i matchen mot Eskilstuna. Nu väntar Bajen – och KGFC tänker fajtas. Foto: PER MONTINI

Maj har varit en tuff månad för Kopparbergs/Göteborg FC.
Men efter en intensiv och energisk träningsvecka är alla inställda på att studsa tillbaka.
– Vi har laddat hela veckan för att fixa tre poäng mot Bajen, säger tränaren Stefan Rehn.


Det är aldrig roligt att förlora en match, det är ännu jobbigare att förlora två matcher i rad.
– Men man ska komma i håg att det är topplagen vi mött och i båda matcherna mot Linköping och Eskilstuna finns det moment i spelet som vi gjort väldigt bra, säger Stefan Rehn.
På söndagen väntar Hammarby på Valhalla IP, ett Hammarby som ligger på nedflyttningsplats, men tro inte att KGFC inbillar sig att det blir en lätt uppgift. Tvärtom.
– Allsvenskan är väldigt tajt i år, menar Rehn. Och ett lag som lyckas slå Rosengård kan vi naturligtvis inte underskatta. Hur många slår dem på ett år...???

– Men på ett sätt är det roligt att serien är jämnare och mer oförutsägbar,att lagen som kommer upp är respektlösa och bevisar att de också kan vara med. I fjol var det Djurgården som visade att det går att etablera sig.
Vad säger du om Bajen?
– All kredd till dem. De är svåra att möta, ligger kompakt i sitt försvar och vi måste se till att ha ett bra bolltempo för att luckra upp dem.
Läget i truppen är mycket positivt. Tidigare skadade spelare är på väg tillbaka och konkurrensen ökar därmed. Beslut om startelva fattas dock inte förrän på matchdagen.
Filippa Curmark har opererat sin fot, hur är läget där?
– Bättre än väntat, berättar Rehn. Prognosen för att hon ska vara tillbaka efter EM-uppehållet är god och det är såklart positivt för laget att vi får tillbaka henne i höst.
Trots förlusterna på slutet har drivet och energin på träningarna i veckan varit på topp, revanschlust och jävlaranamma har präglat inställningen.
– Här är det ingen som hänger läpp, lovar tefan Rehn. Nu är det fullt fokus på att fixa tre poäng mot Bajen.

Matchen mot Hammarby spelas i morgon söndag (4/6) på Valhalla IP. Avspark 15.00.
Och kom ihåg - kom två, betala för en!
Vi ses!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter