Fin start på säsongen för F19

Tillsammans är vi starka, tillsammans har vi fått en fin start på F19-säsongen 2017. Foto. CALUDIO ASUNCAO Tillsammans är vi starka, tillsammans har vi fått en fin start på F19-säsongen 2017. Foto. CALUDIO ASUNCAO

Tvåa i tabellen, 4-0 och 7-1 i de senaste matcherna.
Årets F19-lag har imponerat.
– Det märks att de som är med tar till sig våra träningar och utvecklas på ett fantastiskt sätt, säger Anna Stoltze, F19-ansvarig i Kopparbergs/Göteborg FC.


Här är en liten summing up av F19:s härjningar under maj.
Fyra matcher har spelats och de har slutat med tre segrar och en förlust. Sammanlagt har laget nu fem 3-poängare och bara bortaförlusten mot FC Rosengård som en liten plump i protokollet.
Maj inleddes med 2-0 borta mot Kristianstad (mål av Hanna Andersson och Josefina Byberg). Därefter 0-3 mot Rosengård.
–Där visade vi ändå att vi kryper närmare dem och spelarna visade bra inställning, tycker tränaren Camilla Ackerfors.

KGFC:s Anna Larsson och Felicia De Feo med IFK Kalmars Kajsa Lang, förbundskaptenen för F01 Katarina Olsson och SvFF:s korordinator Anneli Gustafsson. Foto: ANNA STOLTZE KGFC:s Anna Larsson och Felicia De Feo med IFK Kalmars Kajsa Lang, förbundskaptenen för F01 Katarina Olsson och SvFF:s korordinator Anneli Gustafsson. Foto: ANNA STOLTZE

Mot IFK Kalmar senast blev det seger med hela 7-1 efter mål av Irvina Bajramovic (3), Hanna Andersson (2), Marika Bergman-Lundin (1) och Ebba Handfast (1). Några dagar innan dess slogs Kungsbacka tillbaka med 4-0 – målskyttar Andela Jovic (3) och Irvina Bajramovic.
– Det är såklart jätteroligt att vinna matcherna, säger Anna Stoltze, som ansvarar för F19-verksamheten tillsammans med Camilla Ackerfors, Claudio Asuncao, Niklas Vidén och Kristofer Nilsson.
– Men ännu roligare är det att se spelarnas utveckling och att lagspelet fungerat såpass bra.
Är det många tjejer som visar att de kan ha möjligheter att hålla för allsvenskt spel på lite sikt?
– Ja, men så är det. Jag är jättenöjd med hur vi fått ihop det både i träning och på match och hur spelarna tar steg framåt hela tiden.
– Man ska komma ihåg att det inte alltid är så lätt att spela med lagkompisar som man kanske inte känner så väl. Det här är tjejer som till vardags spelar i andra klubbar och dessutom dem från vår a-trupp som behöver matchtid.
Anna Stoltze lyfter fram hela teamet som arbetar med laget.
– Vi har skapat en väldigt bra miljö och även om jag själv är upptagen med a-laget känner jag att allting fungerar hur bra som helst.
– Under de år vi gjort den här satsningen har vi nu hitat fram till ett koncept som känns oerhört bra.
Tre matcher återstår i juni innan det är dags för uppehåll till mitten av augusti. Först väntar Limhamn/Bunkeflo på bortaplan (4/6) och sedan två hemmamatcher på raken – serieledarna Växjö (12/6) och IF Böljan (18/6).
Något annat du vill lyfta fram, Anna?
– Ja, att vi leder publikligan i serien, hahaha...

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter