Irvina uttagen i landslaget – härligt besked inför Linköping borta

Irvina Bajramovic och Marika Bergman-Lundin hoppas på en stark laginsats på onsdagen mot svenskla mästarna från Linköpuing. Irvina Bajramovic och Marika Bergman-Lundin hoppas på en stark laginsats på onsdagen mot svenskla mästarna från Linköpuing.

Trots en stark insats på hemmaplan i helgen blev det förlust med uddamålet mot Eskilstuna.
Nu väntar nästa utmaning – svenska mästarna Linköpings FC på bortaplan.
– Det blilr en tuff match, men vi snäppade upp en nivå senast och hoppas kunna visa vilket bra lag vi är, säger Irvina Bajramovic, som tidigare i veckan för första gången togs ut i Bosniens landslag.


Irvina Bajramovic kom till Kopparbergs/Göteborg FC inför förra säsongen från IK Rössö i Uddevalla. Hon debuterade i allsvenskan den 27 juli och har sammanlagt gjort nio framträdanden i högsta serien.
Inför årets säsong hade hon hoppats på en bra försäsong med rejäl träning och viktiga förberedelser för att ta nästa steg. Men ödet ville annorlunda. Först en ledbandsskada i högerfoten och när den var läkt en liknande skada i vänster fot.
– Fötterna har strulat och det har varit tungt, säger 22-åring med sin rötter i Bosnien-Hercegovina.

Själv är Irvina född i Sverige, men hennes föräldrar och storebror flyttade hit från Balkan på 90-talet.
Men visst har det koll på sin guldklimp i Bosnien. I veckan togs hon för första gången ut i det bosniska landlaget, som spelar två träningsmatcher mot Kroatien i början av juni.
– Jag har haft lite kontakt med dem nu på slutet, berättar 'Irre', som är det smeknamn alla kompisarna i KGFC använder.
Landslaget, det är stort?
– Ja, det skla bli jättekul. De har ett ganska nytt landslag som bygger för framtiden, är inte på Sveriges nivå ännu. Men det ska bli spännande att lära känna deras mentalitet och deras sätt att spela fotboll.
Var det aldrig aktuellt att tacka nej och sikta på landslaget i Sverige istället?
– Det här rör sig bara om träningsmatcher så det innebär inte att jag binder upp mig. När det blir tal om tävlingsmatcher får jag se hur jag ställer mig till det.
Utöver Bajramovic har ytterligare tre spelare i KGFC nominerats till olika landslag i veckan. Elin Rubensson och Pauline Hammarlund är med i den svenska truppen somska ta sig an USA och Skottland 8 och 13 juni som ett led i EM-förberedelserna. Och Adelina Engman ska representera Finland mot Kina under samma period.
Irvina Bajramovic hoppas nu att formen är i antågande och att första allsvenska målet kommer inom kort, varför inte redan mot Linköping på onsdagen...
– Jag har inte toppform ännu efter skadorna, men det går framåt sakta men säkert. Och jag gjorde ju mål med F19-laget i helgen som gick.
Matchen mot Linköping blir naturligtvis tuff. Men med den starka defensiva insatsen mot Eskilstuna i lördags på näthinnan, andas KGFC ändå optimism.
– Jag tycker vi var värda en poäng mot Eskilstuna, säger Irvina. Det var en jobbig förlust att ta. Vi gjorde en stark insats taktiskt, fysiskt och defensivt. Kan vi få fart på offensiven nu också bara så kommer det här att bli bra.
Och du vill såklart spela?
– Självklart. Men det är Stefan som tar ut laget och jag respekterar förstås hans beslut. Vi har så många duktiga tjejer i laget.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter