Stark defensiv insats – men 0-1 mot Eskilstuna

Fanny Lund vaktade målet för andra matchen i rad och gjorde en stabil insats, kunde inte göra något åt baklängesmålet. Foto: PER MONTINI Fanny Lund vaktade målet för andra matchen i rad och gjorde en stabil insats, kunde inte göra något åt baklängesmålet. Foto: PER MONTINI

En väl genomförd gameplan.
En stark defensiv insats.
Men ändå förlust (0-1) mot Eskilstuna, som i och med bortasegern gick upp i damallsvensk serieledning.
– Vi gav dem väldigt få målchanser, säger målvakten Fanny Lund. Och även om jag tycker att jag gjorde en godkänd insats är det såklart alltid surt att förlora.


För andra matchen i rad tvingades ordmiarie målvaktsettan i Kopparbergs/Göteborg FC, Jennifer Falk, kasta in handduken på grund av den hjänskakning hon ådrog sig på träning inför matchen mot Piteå förra helgen.
Återigen fick Fanny Lund chansen i målet.
–Jag tycker vi stod upp väldigt bra, säger Fanny. De hade väl bollen mest, men vi lyckades stänga av deras giftiga anfallsvapen på ett bra sätt.
– Ja, förutom en gång då...
Ja, matchens enda mål kom i den andra halvleken,efter en timmas spel, då den förra KGFC-profilen Olivia Schough drev bollen från högerkanten och fick på ett mäktigt skott från relativt långt avstånd som gick in strax under Lunds högra kryss.
Otagbart.

Fanny Lund tänker i efterhand lite självkritiskt att hon kunde ha slängt sig på något akrobatiskt sätt och klarat...
– ... men nej, jag hade nog inte kunnat nå den ändå.
Tränare Stefan Rehn hade en tydlig matchplan inför matchen, en idé som på många sätt höll.
– Jg tror aldrig tidigare jag sett ett Eskilstuna som har så få målchanser i en match, säger Rehn. Men de är trygga med bollen och till slut får de fram ett läge som resulterar i mål.
– Jag är ändå nöjd med vår defensiv i dag, men hade så klart gärna sett att vi kunnat hota dem mer i offensiven.
För Fanny Lund i KGFC-målet har det nu ändå blivit två gånger 90 minuter nå på en vecka. Tjejen som var backup till Loes Geurts för ett par säsonger sedan har sedan dess spelat i Kungsbacka och dessutom tappat en hel säsong på grund av en korsbandskada.
– Fotbollsmässigt är jag inte helt i kapp ännu, säger Fanny. Men som person känner jag mig mycket mognare, lugnare och tryggare och tycker att jag utevcklats som målvakt.
Det är bara att hålla med, inte minst i luftspelet har Fanny stora kliv framåt och hon utstrålar också en större pondus och auktoritet i dag jämfört med ett par år sedan
Hur ser du på konkurrensen med Jennifer Falk?
– Jennifer är fantastiskt duktig, men jag vill förstås också spela. Men som det är nu är jag beredd om och när hon inte kan vara med.
Det låter som du är hyfsat nöjd med din insats mot Eskilstuna?
– Jodå, men det är tufft att förlora och då kan man ändå inte vara nöjd eller känna någon egentlig glädje.

För KGFC:s del blir det nu att ladda om batterierna för nästa tuffa match, som äger rum redan på onsdag. Då borta mot ett säkert revanschhungrigt Linköping, som föll på hemmaplan med klara 0-3 mot Rosengård på lördagen.

Nästa hemmamatch spelas söndag den 4 juni mot Hammarby.

Kopparbergs/Göteborg FC - Eskilstuna United DFF 0-1 (0-0)
0-1 (59) Olivia Schough

Så här spelade KGFC mot Eskilstuna:
Fanny Lund
---
Savannah Levin
Brata Kollmats
Elin Landström
Catrine Johansson
---
Adelina Engman
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Nathalie Persson (UT 60, Rebecka Blomqvist)
---
Annihita Zamanian (UT 68, Irvina Bajramovic)
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Anna Larsson
Marika Bergman-Lundin
Maja Göthberg
Felicia De Feo
Ebba Handfast

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter