Comeback för Milton – och nu väntar Viktiga Veckan...

Comebackdags för Pernilla Milton – men allsvenskan får vänta lite... Foto: BILDBYRÅN Comebackdags för Pernilla Milton – men allsvenskan får vänta lite... Foto: BILDBYRÅN
De spelare som varit skadade i KGFC är på väg tillbaka. Truppen och konkurrensen skärps.
Och det i exakt rätt läge, när årets hittills viktigaste vecka väntar – med tuffa matcher mot både Eskilstuna och Linköping.
– Jätteviktigt för både matcher och träningar att vi har alla spelare tillgängliga, säger bossen i båset, Stefan Rehn.
– Och särskilt nu, när vi har ett par väldigt spännande matcher framför oss.


Nu ska vi till en börja sakta i backarna lite. Pernilla Milton, som värvdes från Kungsbacka sent i vintras, är inte redo för a-lagsspel ännu.
Men på lördagen, direkt efter a-lagets match i allsvenskan mot Eskilstuna United, gör gladiatortuffingen comeback efter nio måndares frånvaro.
– Det låter som en klyscha, men jag lever för fotbollen och att inte ha kunnat vara med på planen har varit väldigt frustrerande.
– Men nu är jag tillbaka, nu kan det bara gå framåt och uppåt och snart hoppas jag vara med och konkurrera i allsvenskan också.
Miltons comeback innebär alltså match med F19-laget, som möter Kungsbacka nästan direkt efter a-lagets match mot Eskilstuna på lördagen.
– Jag har saknat det här oerhört mycket, säger Milton, som blev känd för den breda tv-publiken när hon kom tvåa i Gladiatorerna i TV4 2015.

För Stefan Rehn är situationen allt ljusare på skadefronten.
• Nathalie Persson är tillbaka efter sina höftoperationer.
• Catrine Johansson är tilbaka efter sina knäproblem.
• Irvina Bajramavic är återigen en giftig offensiv pjäs.
• Jennifer Falks hjärnskakning kliver på i den så kallade hjärntrappan.
• Adelina Engmans fot är fit for fight.
Dessutom är Anna Larsson tillbaka från landslagsuppdraget i Portugal med det yngre flicklandslaget – höll nollan i sin match där!
– Vi kommer att ta ut matchtruppen sent, säger Stefan Rehn. Men rent generellt är det jätteviktigt att vi i stort sett har alla 22 tjejer tillgängliga för spel nu
Ja, den enda av KGFC-tjejerna som inte är aktuell för spel är Filippa Curkmark, som kämpar med en fot eller två som djävlats hela våren. Men den som väntar på något gott...
Vad säger du, Stefan, om veckan som väntar, först Eskilstuna,sedan Linköping?
– Det är två häftiga matcher, sådanan matcher som man vill ha både som spelare och som tränare. Jag tror vi har goda möjligheter att haka på där uppe i tabellen.
Nåt speciellt med Eskilstuna?
– De har gjort det jättebra. Har ett jämnt lag, egentligen utan några svaga punkter. De är snabba, tekniska och har en bra mix mellan lite äldre, rutinerad spelare och yngre coming tjejer.
Låter som det blir en tuff fajt?
– Ja, självklart blir det så, de har imponerat. Men vi möte dem på försäsongen och spelade bra (2-2) och har så klart ambitionen att göra det ännu bättre nu och plocka med oss tre poäng.
Pernilla Milton får dock vänta ytterligare någon vecka på sin "riktiga" comeback. Först väntar F19 och sedan, förhoppningsvis inom kort, klivet upp i allsvenskan.
Hon skadade sitt korsband den 13 augusti i fjol, en duell vid ena hörnflaggan, en vridning i knät och sedan var det adjöss för resten av den säsongen...
– Min rehab har ändå gått bra, säger hon. Jag vet ju att andra spelare varit borta i långt över et år med korsband, men nu är jag redo efter drygt nio månader. Min rehab har ändå gått bra utan alltför besvärliga bakslag
Men det här var inte din första korsbandsskada?
– Nä, jag drog höger knä 2010, nu vänster. Men nu ör det klart, nu har jag två knän som klarar alla påfrestningar, hahaha...
Blir min inte lite rädd, tvekar lite inför att gå in i alla dueller?
– Jo, kanske lite i början, men ju fler matcher du spelar desto mer faller den rädslan bort i glömska. Jag har satsat bra på träning och det har funkat, jag är inte orolig.
Något speciellt med att möta ditt förra lag Kungsbacka i första tävlingsmatchen med den svarta KGFC-tröjan?
– Nej, jag gillar Kungsbacka. Men nu spelar jag här och jag vill så klart vinna alla matcher jag spelar...
När är du redo att konkurrera om en plats i a-truppen och vilken position drömmer du om då?
– Ett par F19-matcher, sedan så...  
–… och jag är en offensiv spelare. Anfallare eller yttermittfältare, men... anfallare helst...
KGFC:s  F19-lag har hittills spelat fyra matcher i högsta serien och fått med sig tre segrar och en förlust, den senast mot alltid starka FC Rosengård.
– Men vi har kommit närmare dem, tycker F19-tränare Camilla Ackerfors.

Den som vill ha en go lördag börjar så klart med Kopparbergs/Göteborg FC mot Eskilstuna på i morgon lördag 16.00 och fortsätter sedan med F19-matchen mellan KGFC och Kungsbacka. Bättre kan väl en lördag inte bli, va?
Vi ses på Valhalla IP!


Och här är matchprogrammet – ladda ner, visa i entrén och ha ta chansen att vinna ett av våra fina priser i Program-Lotteriet!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter