Sarah: Mentalt starkt av oss att resa oss efter 0-2

Sarah Teegarden gjorde en mycket bra match mot Piteå, slet hårt och var också den  som gjorde hemmalagets första mål. Här gratuleras hon av KGFC:s andra målskytt för dagen, Pauline Hammarlund.Foto. PE Sarah Teegarden gjorde en mycket bra match mot Piteå, slet hårt och var också den som gjorde hemmalagets första mål. Här gratuleras hon av KGFC:s andra målskytt för dagen, Pauline Hammarlund.Foto. PE

I den första halvleken hade Kopparbergs/Göteborg FC stora problem med Piteå i söndagens allsvenska match på Valhalla IP.
0-2 i paus och det var ett frustrerat hemmalag som gick till halvtidsvila.
– Vi snackade i omklädningsrummet om att våga mer och om att själva spela mer rakt och direkt, säger den amerikanska mittfältaren Sarah Teegarden, en av KGFC:s bästa för dagen och den som inledde upphämtningen med sitt första allsvenska mål.
– Jätteviktig poäng och jättestarkt mentalt av oss att komma igen till 2-2.


Dagarna inför matchen mot Piteå hade präglats av målvaktsproblem för KGFC. Ordinarie ettan Jennifer Falk ådrog sig en hjärnskakning på träning i veckan och var inte disponibel.
Unga löftet Anna Larsson befinner sig dessutom på landslagsuppdrag i Portugal och Fanny Lund har efter sin korsbandsskada i fjol inte spelat en tävlingsmatch på ett och ett halv år.
– Men det var bara att köra, säger Fanny. Jag brukar inte vara så nervös. Och även om jag inte riktigt är inne i tempot ännu så känner jag att det kommer mer och mer.

Fanny Lund var tillbaka i KGFC-målet. Foto: PER MONTINI Fanny Lund var tillbaka i KGFC-målet. Foto: PER MONTINI

Inledningen av matchen mot Piteå, ett lag på samma poäng i tabellen som KGFC, blev orolig för hemmalaget.
–Vi har svårt för deras djupledsspel och deras fysik. De käkar upp oss lite grann, menar tränaren Stefan Rehn.
De två bortamålen kom till på snarlikt sätt. Flipperbollar i straffområdet som till slut hamnar framför fötterna på fel spelare, sett med göteborgska ögon.
– Vi var frustrerade då, erkänner mittfältaren Sarah Teegarden, som jobbade kopiöst och var rejält trött efter slutsignalen.

– Man går alltid ner sig lite mentalt när det ramlar in ett baklängesmål. Vi behövde pausvilan för att samla kraft och prata igenom vad vi måste göra bättre.
Vad sa ni i omklädningsrummet?
– Att spela lite rakare själva och gå in tuffare i duellerna. Jag tycker vi lyckas lyfta oss ordentligt i den andra halvleken.
Ja, särskilt en period mellan matchminut 60 och 80 var KGFC oerhört starka och kunde då ha vänt på steken helt och hållet.
Inte minst bidrog Nathalie Persson starkt till att pumpa in energi i laget med sitt inhopp. Efter lång skadefrånvaro på grund av dubbka höftoperationer, tycks hon vara på väg mot storformen igen.
– Kul att se 'Nattas' inhopp, håller Stefan Rehn med om.
KGFC:s reducering och kvittering kom in loppet av två minuter och 39 sekunder. Först Sarah Teegarden, som slog in bollen efter en kaosartad situation i Piteås straffområde – ett mål inte alls olikt Piteås båda i den första halvleken.
– Det var en match med konstiga mål, skrattar Sarah...
Men nu har du gjort ditt första allsvenska mål?
– Ja, jättekult! Det blev två i träningsmatcherna på försäsongen men det här är såklart både viktigare och roligare.
Matchens sista mål var dock en riktigt läckerbit där först Nathalie Persson och sedan Elin Rubensson var inblandade i förarbetet och där skyttedrottningen Pauline Hammarlund efter ett inlägg kunde slå in bollen bakom Hilda Carlén i bortaburen.
– Vi gjorde ingen bra första halvlek, säger 'Pallo'. Men som det utvecklade sig känner jag att vi gjorde det bra som lyckades ta oss tillbaka.
Sarah Teegarden instämmer:
– Mentalt starkt att resa oss som vi gjorde, säger hon.
Stefan Rehn:
– Att vi fick med oss en poäng här i dag tror jag kan vara jätteviktigt på sikt.
Någon säker prognos för Jennifer Falks återhämtning efter hjärnskakningen finns inte i dag.
– Jag vet inte, säger Rehn. Vi hoppas att hon är redo för spel nästa helg när vi möter Eskilstuna. Men det är viktigt att också nämna att Fanny gör det starkt i dag som med kort varsel och inte någon riktig matchträning på väldigt länge, gör det såpass bra som hon gör.

Kopparbergs/Göteborg FC - Piteå IF DFF 2-2 (0-2)

0-1 (22) Hanna Pettersson
0-2 (44) Lotta Ökvist
1-2 (69) Sarah Teegarden
2-2 (72) Pauline Hammarlund

Så här spelade KGFC mot Piteå:

Fanny Lund
---
Catrine Johansson (UT 88, Victoria Bergqvist)
Beata Kollmats
Elin Landström
Maja Göthberg (UT 64, Nathalie Persson)
---
Savannah Levin
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Annahita Zamanian
---
Rebecka Blomqvist (UT 67, Irvina Bajramovic)
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Marika Bergman-Lundin
Ebba Handfast

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter