Äntligen är Nathalie tillbaka – och här är matchprogrammet

Nathalie Persson är tillbaka igen efter sju måndaders skadefrånvaro. Foto: PER MONTINI Nathalie Persson är tillbaka igen efter sju måndaders skadefrånvaro. Foto: PER MONTINI

Sju månaders rehab och skadefrånvaro är över.
Äntligen kan Nathalie Persson spela fotboll igen.
– Det har varit jobbigt mentalt, men på ett sätt tror jag ändå att den här tiden på sikt gör mig till en bättre fotbollsspelare, säger 20-åringen inför söndagens match mot Piteå.


Nathalie Persson gjorde ett kortare inhopp i säsongsavslutningen – mot just Piteå – förra året . Det var den 5 november. Bara några dagar senare la hon sig på operationsbordet.
– Jag hade jätteproblem med höfterna och det var jobbigt i fjol, säger Nathalie, som bland kompisarna i laget mest kallas för 'Natta'.
De så kallade benpålagringarna i båda höfterna 'slipades bort' och därefter har det mest varit rehab och individuellt träning för tjejen som kom till KGFC från FC Rosengård inför säsongen 2015.

Den senaste tiden har hon dock kunnat träna för fullt och fick också ett kort inhopp i segermatchen mot Vittsjö härom veckan.
– Men efter det fick jag problem med ljumskarna och har vilat lite igen. Nu är det bra igen och jag längtar verkligen efter att få spela.
– Jag hoppas att jag får ett inhopp, 90 minuter är inte aktuellt riktigt ännu. Det fattas fortfarande lite i tempo och kondition, men annars känner jag mig i bra form.
Vad har arit jobbigast under skadeperioden?
– Att inte kunna vara med de andra tjejerna, att träna för sig själv, att ibland vara ensam på gymmet. Men jag har inte haft några egentliga bakslag och har skött min rehab till punkt och pricka. På något sätt har jag fått börja från grunden igen...
– ...och det tror jag faktiskt har varit bra.
Hur då?
– Jag är mer allround-tränad idag, har tvingats vara disciplinerad och har fått bygga upp mig i lugn och ro.
Kopparbergs/Göteborg FC kommer från storförlust mot FC Rosengård, och nu är det viktigt att studsa tillbaka igen för att haka på i toppen av tabellen. Nathalie Persson har en positiv känsla inför söndagen mot Piteå.
– De är alltid tuffa att möta, de är fysiska, raka i sitt spel och giftiga i djupled.
– Men jag tror att vi har en jättestor chans att vinna.
Lycka till!
– Tack, det ska bli roligt och det är underbart att vara tillbaka igen!

Matchen mot Piteå börjar klockan 15.00 på söndagen. Vi ses på Valhalla IP då.

Här är matchprogrammet inför söndagens match mot Piteå. Ladda ner det till din telefon, din padda eller din dator. Alla som gör det deltar i matchprogramslotteriet och har chans att vinna ett fint pris. Bara visa upp programmet i entrén, så är du med.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter