Bra första halvlek av KGFC – men klar seger för Rosengård

KGFC satsade hårt mot Rosengård, men men lyckades inte skaka Rosengård över 90 minuter. Foto: PER MONTINI KGFC satsade hårt mot Rosengård, men men lyckades inte skaka Rosengård över 90 minuter. Foto: PER MONTINI

Det såg länge väldigt bra ut i bortamatchen mot Rosengård på söndagen.
Men till slut orkade inte KGFC stå emot trycket från det stjänspäckade hemmalaget och segersiffrorna för guldfavoriten skrevs till slut till 5-0.
– Vi var bra i den första halvleken och visade mod, , energi, vilja, moral och attityd, säger tränaren Stefan Rehn. Sedan är Rosengård helt enkelt numret för stora för oss idag.


Kopparbergs/Göteborg FC reste till Malmö och matchen mot Rosengård med en bra träningsvecka i ryggen och en seger i förra omgången mot Vittsjö i bagaget.
Matchens första 35-40 minuterna gav också hopp om en rolig eftermiddag för bortalaget.
– Jag tycker att vi vågade hålla i bollen och att vi sökte passningar och kreativa lösningar i vårt anfallsspel. Men vi hade så klart behövt få in en boll i mål för att få riktig vind i ryggen.
Istället var det hemmalaget som i den 39:e minuten kunde slå in ledningsmålet bakom en storspelande Jennifer Falk i KGFC-kassen.
Och av bara farten kom tvåan också strax därefter.

Den andra halvleken hann sedan inte mer än börja innan Ella Masar kunde slå in 3-0.
– Då var det ju lite rullgardinen ner, säger Rehn.
Ja, inte så att KGFC slutade att fajtas, men mentalt blev uppförsbacken för tung att forcera efter det, luften gick liksom ur lite grann när ännu ett mål trillade in.
– Väldigt synd att vi inte fick utdelning i första, menar Rehn.
Ett effektiv Rosengård kunde under avslutningen av matchen gå i från till 5-0 och är därmed tillbaka på banan och i guldrecet efter förlusten mot Eskilstuna tidigare i veckan. 
Jämfört med cupmatchen i våras, som också slutade med 5-0-förlust, var ändå detta ett steg i rätt riktning. Unga och relativt orutinerade KGFC tar kliv och lär också av matcher som den på Malmö IP på söndagen.
Någon räknade innan matchen ut att de skiljde 70 år i ålder på de båda lagens startelvor i går och trots förlusten inser alla att det finns rejält med utveckling kvar att plocka ut av årets spännande upplaga av KGFC.
–Nästa gång kommer vi att göra det ännu bättre, spår Stefan Rehn.
Ändå missnöjd så klart?
– Ja, att förlora är aldrig roligt. Men vi tar med oss en bra första halvlek, men sett över 90 minuter är Rosengård i dag ett bättre lag än oss. Det är bara att erkänna.

Nästa match för KGFC spelas kommande söndag då Piteå besöker Valhalla IP. Matchstart 15.00. Vi ses då!

FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC 5-0 (2-0)
1-0 (39) Sanne Troelsgaard
2-0 (43) Lotta Schelin
3-0 (47) Ella Masar
4-0 (66) Ella Masar
5-0 (87) Lieke Martens

Så här spelade KGFC mot Rosengård:

Jennifer Falk
---
Savannah Levin
Beata Kollmats
Elin Landström
Maja Göthberg
---
Rebecka Blomqvist (UT 77,Ebba handfast)
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Annahita Zamanian
---
Paulijne Hammarlund
Irvina Bajramovic (UT 69, Marika Bergman-Lundin)

Ej inbytta:
Anna Larsson
Catrine Johansson
Victoria Bergquist
Felicia De Feo

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter