Maja tillbaka i truppen inför matchen mot Rosengård

Efter förra veckans förkylning är Maja Göthberg nu tillbaka i truppen. Foto: PER MONTINI Efter förra veckans förkylning är Maja Göthberg nu tillbaka i truppen. Foto: PER MONTINI

Kopparbergs/Göteborg FC går in i den fjärde omgången av allsvenskan med tätkänning i tabellen.
På söndagen väntar dock tuffast tänkbara motstånd – FC Rosengård på bortaplan. Men försvararen Maja Göthberg har en go känsla inför matchen i Malmö.
– Jag tror vi har stora möjligheter att vinna, säger hon, tjejen som blev F19-europamästare för två år sedan.


Maja Göthberg skulle ha startat som vänsterback i den senaste matchen mot Vittsjö. Men på matchdagens morgon var hon tvungen att stryka sig, en förkylning satte stopp för deltagande och istället fick vi se den 16-åriga debutanten Felcia De Feo göra ett starkt första framtrrädande i allsvenskan.
Men nu är Göthberg tillbaka – och är naturligtvis med och konkurrerar om en plats i startelvan.
– Det var ingen allvarlig förkyklning, mest hosta, säger Maja. Men det är dumt att chans och i år har vi en såpass bred trupp att vi är många som kan gå in och göra det bra.
– Jättekul för 'Fille' att få chansen och hon gjorde det verkligen bra.

Under förra våren gjorde Maja Göthberg en imponerande stark försäsong, men sedan fick hon en fraktur på nyckelbenet och hade en lång väg tillbaka.
I år är hon skkadefri och känner att formen är fin och på uppåtgående.
– Det kändes bra mot Kvarnsveden, synd att vi tappade till 3-3.
I fjol var det mest högerkanten som gällde för den förra Hovås/Billdal-spelaren. I år är hon i första hand tänkt som vänsterback.
– Jag spelade till vänster i Hovås så det är inget nytt, säger Maja, som har sammalngt 30 landskamper i F17- F19- och U23-landslagen.
– Det är mer naturligt till höger, men inga problem med vänster. Jag vill spela och spelar där Stefan (Rehn, tränaren) säger att jag ska vara.
Ja, i matchen mot Kvarnsveden tog hon mer eller mindre bort stjärnan Tabitha Chawinga i den första halvleken. Det var först när malawiskan flyttade upp i anfallet och laget la om taktiken i den andra som KGFC fick problem.
På söndagen väntar FC Rosengård på bortaplan, kanske årtes tuffaste match.
– En av dem i alla fall, menar Maja. Eskilstuna och Linköping är inte heller lätta att möta och Eskilstuna slog ju Rosengård senast.
Vilka chanser har ni mot seriens stora guldfavorit?
– Jag tycker dom är stora. Känslan är att vi har ett bra självförtroende i laget och om jag bara talar för mig själv åker jag till Malmö och är optimistisk inför matchen.
Som alla andra som sett KGFC i år är Maja Göthberg imponerad av Elin Landström som mittback bredvid Beata Kollmats och dessutom har amerikanskan Savannah Levin gjort det strongt som högerback.
–Det känns tryggt att spela med dem, säger Maja Göthberg. De är stabila.
Vad måste ni tänka på mot Rosengård?
– Vi måste utnyttja våra egna styrkor, försöka spela vårt eget spel, att göra det vi pratar om och tränar på varje dag. Det gäller att ha ett lugn, att våga hålla i bollen och att vara kvicka och ta tillvara på de omställningar som dyker upp.
Lycka till!
– Tack! 

Ni som inte är på plats på Malmö IP i morgon klockan 15.00 ser så klart matchen på Damallsvenskan.tv. Klicka här och fixa ett abonnemang nu.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter