Savannah inför 1 maj mot Vittsjö  – och här är matchprogrammet

Savannah Levin har gjort ett stark intryck och inlett säsongen mycket fint i sitt nya lag. Foto: PER MONTINI Savannah Levin har gjort ett stark intryck och inlett säsongen mycket fint i sitt nya lag. Foto: PER MONTINI

Så mycket Valborgsfirande blev det inte för tjejerna i Kopparbergs/Göteborg FC på söndagen.
Träning på förmiddagen, sedan fokus mot matchen mot Vittsjö på 1 maj.
– Vi har pratat ut om vad som var mindre bra i den andra halvleken mot Kvarnsveden senast, säger lagets nya amerikanska högerback, Savannah Levin.
– Nu hoppas jag vi kan gå ut mot Vittsjö och visa oss från vår bästa sida.


Efter söndagsträningen passade Savannah Levin på att ta en fika på stan med lagkompisen Annahita Zamanian, en av de tjejer i laget hon umgås med på fritiden i sin nya hemstad.
– Jag älskar Göteborg och känner mig väldigt välkommen i laget, säer Levin. Både med fotbollen och med allt vid sidan om har det blivit bättre och bättre för varje vecka här i Sverige.
KGFC:s senaste match var den i tisdags mot Kvarnsveden på bortaplan. En till synes säker seger förbyttes dock i den andra halvleken till ett oavgjort resultat, 3-3.

– Det var så klart en besvikelse, säger Savannah, vars syster Camille spelade i KGFC under ett par säsonger i början av 2010-talet.
Laget ledde med både 2-0 och 3-1 i matchen i Borlänge, men lyckades inte kryta ihop säcken riktigt.
– De började slå långbollar, vi började uppträda som att vi hade mindre tid än vi hade. Och sedan måste man ju erkänna att Tabitha Chawinga är en väldigt duktig spelare.
Ja, där har Kvarnsveden en världsstjärna. Man kan undra hur länge hon blir kvar...
I veckan har Kvarnsveden-matchen dock analyserats och lagts till handlingarna.
– Vi har pratat om att försöka behålla vårt lugn och att inte uppträda stressat. Men nu har vi haft bra träningar i veckan och känslan är att självförtroende är intakt inför matchen mot Vittsjö.
Hur ska ni slå dem?
– Genom att spela på det sätt vi vill och ska. Det är viktigt att tro på det vi gör, att hålla ihop försvaret och vara kloka i omställningar och anfallsspel, att välja rätt tillfällen att gå till attack.
– Jag längtar efter match, nu vill jag ut på planen och köra igen!
Savannah Levin kom till Göteboirg i mitten av februari och har hittills haft en fin start i sin nya klubb. Hon är en teknisk, bolltrygg och tuff spelare som inte bangar för närkampsspel och fysiska dueller.
Du säger att du "love the city", vad är det du gillar med Göteborg?
– Det är mycket, men Främst tycker jag att det är en så vänligt atmosfär. Alla människor är väldigt tillmötesgående och trevliga. Och när de upptäcker att jag är amerikan blir det väldigt nyfikna på vad jag gör här. Jag trivs verkligen bra.
Vi får hoppas att du stannar i stan länge då?
– Ja, det hoppas jag också.

Vi kan också glädja oss åt två positiva nyheter i truppen inför måndagen. Både Nathalie Parsson och Irvina Bajramovic gör comeback efter skador. Nathalie har inte spelat sedan i fjol, men de opererade höfterna har läkt enligt plan och utan bakslag – och äntligen har också Irvina fått ordning på sin skadade fotled.
– Tjejerna har tränat bra, ser pigga ut. Kul och viktigt att ha dem tillbaka i truppen, säger tränaren Stefan Rehn, som också gläds över att Catrine Johansson allt mer närmar sig full form efter sina knäproblem.
– Vi har tränat extra på några moment efter Kvarnsveden. Det ska bli spännande att spela match igen nu.
Vittsjö, vad är de bra på?
- Omställningar, fasta situationer och dessutom är de ganska fysiska. Men det har vi koll på...

Matchen mot Vittsjö på måndagen, 1 maj, börjar 17.00. Vi ses på Valhalla då!

Här är matchprogrammet inför matchen mot Vittsjö:
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter