Poängtapp i slutminuten mot Kvarnsveden

Efter en stabil första halvlek av KGFC kunde Kvarnsveden ta över i den andra och fixa 3-3. Foto: PER MONTINI Efter en stabil första halvlek av KGFC kunde Kvarnsveden ta över i den andra och fixa 3-3. Foto: PER MONTINI

Det såg så bra och stabilt ut. Ledning med två mål i paus för KGFC och egentligen tydde inte mycket då på att  hemmalaget Kvarnsveden skulle kunna komma tillbaka i matchen.
Men sedan började Tabitha Chawinga show och en till synes säker ledningen förvandlades till ett kryss (3-3).
– Chawinga är en jätteduktig spelare, men i den andra halvleken kom vi själva inte heller upp i den nivå vi visat tidigare i år, säger Stefan Rehn, en besviken tränare.


Stämningen i bussen hem från Borlänge på tisdagkvällen var inte på topp efter det oavgjorda resultatet mot Kvarnsvedenefan.
– Vi är ändå stabila i den första halvleken, menar Stefan Rehn. Vi spelar klokt taktiskt och ligger rätt i positionerna, det mesta känns klockrent faktiskt.
Ledningesmålet kom i den 20:e matchminuten efter ett fint anfall där Pauline Hammarlund slog en boll på djupet till Rebecka Blomqvist som i sin tur passade in den till Elin Rubensson som blev målskytt.

I slutet av halvleken kom tvåan, den här gången från Blomqvist, som höll sig framme efter ett mindre bra ingripande från motståndarmålvaktens sida.
Efter pausvilan kom dock hemmalaget ut med en annan taktiskt plan. Fler långa bollar, ofta mot malawiskan Tabitha Chawinga, en av allsvenskans absolut främsta spelare.
– När de började slå långt lyckas vi inte stå emot det trycket, vi förlorar andrabollarna och lyckas inte etablera något eget anfallsspel.
Efter Kvarnsvedens 1-2-mål lyckades KGFC ändå sätta 1-3 omedelbart genom Pauline Hammarlund efter ett fint och uppoffrande spel i straffområdet av Adelina Engman och Elin Rubensson.
– Vi har pratat mycket i år om att försöka komma tillbaka från de mindre bra perioder som alltid dyker upp i matcherna, säger Stefan Rehn. Och vi har verkligen visat att vi gjort det under försäsongen.
– Men i dag blev det inte så, trots att vi fick in trean så snabbt efter derar reducering...
2-3 slog Chawinga in med kvarten kvar och kvitteringen kom i den första övertidsminuten efter en tilltrasslad situaion som följde på en hörna.
Något positivt att ta med sig, stefan?
– Den första halvleken, att vi inte förlorade. Men jag ska inte sticka under stol oavgjort i dag känns som en förlust.
Match igen redan på måndag?
– Ja, det är bara att gå på't igen. Nu ska vi analysera det här i morgon, sedan fokuserar vi på matchen mot Vittsjö den 1 maj.

Kvarnsveden – Kopparbergs/Göteborg FC 3-3 (0-2)
0-1 (20) Elin Rubensson
0-2 (44) Rebecka Blomqvist
1-2 (72) Marie Salander
1-3 (73) Pauline Hammarlund
2-3 (77) Tabitha Chawinga
3-3 (90+1) Klara Ivanusa
'
Så här spelade KGFC mot Kvarnsveden:

Jennifer Falk
---
Savannah Levin
Beata Kollmats
Elin Landström
Maja Göthberg (UT 90, Ebba Handfast)
---
Adelina Engman (UT 84, Catrine Johansson)
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Annahita Zamanian (UT 69, Marika Bergman-Lundin)
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund

Ei inbytta:
Anna Larsson
Victoria Bergquist
Felicia de Feo

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter