Rivstart på F19-säsongen

I söndagens match mot Linköpings FC lyckades KGFC F19 vinna med 4-3 . Foto: CLADUIO ASSUNCAO I söndagens match mot Linköpings FC lyckades KGFC F19 vinna med 4-3 . Foto: CLADUIO ASSUNCAO

F19-allsvenskan har dragit i gång – och KGFC:s unga och lovande lag har fått en pangstart på säsongen.
Seger i premiären mot Holmalund och på söndagen en ny seger, den här gången mot den allsvenska konkurrenten Linköping.
– En skön start som lovar mycket inför framtiden, säger Camilla Ackerfors, en av de tränare som i år är ansvariga för KGFC:s F19-satsning i samarbete med IFK Göteborg.


För Kopparbergs/Göteborg FC är det viktigt att vara med på den högsta juniornivån, i F19-allsvenskan, eller Svenska Spel F19 Södra, som är seriens officiella namn.
Det är här de unga talangerna får chansen på högsta tänkabara nivå, det är här våra a-lagsspelare får en möjlighet att få matchtempo i kroppen efter skador eller efter en tid som ersättare, till exempel.
I premiären på hemmaplan för en vecka sedan stod Holmalund från Alingsås för moståndet. Det blev tätt och tufft, men till slut vann KGFC med matchens enda mål, inslaget av Tove Mattsson, som har Älvsborgs FF som moderklubb.

I den matchen deltog flera av spelarna i a-truppen – Catrine Johansson, Anna Larsson, Maja Göthberg, Marika Bergman-Lundin, Felicia de Feo och Victoria Bergquist.
I söndagens bortamatch mot Linköping var det dock bara Bergquist som återigen plockades in i F19-laget.
Men så klart visade det sig att tjejerna från alla våra fina samarbetsklubbar i regionen stod sig väl ändå – ännu en match, ännu en seger, den här gången med 4-3. Återigen mål från Tove Mattsson, men den här dagen stal Andjela Jovic, skyttedrottningen från Brämhults IK showen med sina tre fullträffar.
– Laget har visat mycket hjärta och vilja i de här första matcherna, säger Camilla Ackerfos, ny för året som tränare.
– Det ger sådan ofantligt viktig erfarenhet att vara med på den här nivån och som tränare tycker jag det är underbart att se så stenhårt tjejerna jobbar för varndra.
Seger mot Linköping borta, det låter som en fin skalp?
– Ja, visst är det. Men det var en jämn match, de var kanske bättre än oss med boll men vi var å andra sidan väldigt starka defensivt.
– Det viktiga är att vi fått en fin start och att tjejerna känner att de kan vara med och kriga med de bästa jämnåriga i landet.
Serieledning nu?
– Det är kul, men det är långt kvar, många tuffa matcher! Men vi ska göra vårt bästa såklart i varje match som väntar!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter