Kapten Rubensson inför Kvarnsveden på bortaplan

Elin Rubensson, lagkapten i KGFC, är taggad och redo inför bortamatchen mot svåra Kvarnsveden. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson, lagkapten i KGFC, är taggad och redo inför bortamatchen mot svåra Kvarnsveden. Foto: PER MONTINI

Elin Rubensson, 23, går in i sin tredje säsong med Kopparbergs/Göteborg FC.
Hon är kapten, hon är landslagsspelare, hon är motorn på lagets mittfält.
– Men vi är ett ungt lag och det är oerhört viktigt att alla tar ansvar, säger 'Ruben'. Och jag tycker verkligen att truppen utvecklats åt rätt i år.


Nu är det dags för den andra omgången av säsongen 2017 för KGFC. Premiären var bra, även om segermålet mot KIF Örebro på hemmalplan dröjde till slutet av matchen.
Nu handlar det om att haka på, att sikta mot ännu en trepoängare!
På tisdagen väntar Kvarnsveden från Borlänge i Dalarna på bortaplan. Laget förlorade stort (7-2) mot guldfavoriten Rosengård i premiären, men det innebär inte att Elin Rubensson underskattar motståndaren, tvärtom. Och är den någon spelare i allsvenskan som ALLA hyllar  och respekterar är det Kvarnsvedens afrikanskas anfallare (Malawi) Tabitha Chawinga.
– Det finns inga lätta matcher i allsvenskan, säger Elin Rubensson.Det kommer att bli en tuff match, förmodligen med ett fysiskt spel. Vi ska göra allt för tre poäng, men vi kommer att behöva göra allt vi kan för att lyckas.

Hur är känslan i truppen efter segern mot Örebro i premiären?
– Positiv så klart! Vi vann rättvist, vi körde på i 90 minuter och en seger ger alltid självförtroende inför det som väntar.
Hur skulle du beskriva Kopparbergs/Göteborgs FC, modell 2017?
– Vi har fått behålla en stor del av förra årets lag och det känns som alla vi spelare tagit ytterigare ett kliv framåt. Det är stabilt i defensiven och vi har många spelare som kan hota framåt. Det är en bra balans helt enkelt.
Det är en bredare och större trupp i år, vad betyder det?
– Att konkurrensen ökar, att alla måste prestera på topp hela tiden och ta ansvar. Ingen kan känna sig säker på sin plats...
– ...och det är en lång säsong, varje spelare är viktig. Vi är ett ungt lag, men vi är ett lag med en just nu väldigt fin och utvecklande träningsmiljö.
Kvarnsveden på bortaplan?
– De är starka, de har flera duktiga spelare.
Damallsvenskan 2017 ser väldigt jämn ut och lagen bakom förhandsfavoriterna FC Rosengård och Linköping FC har tappat poäng huller om buller. Alla göteborgare hoppas så klart att KGFC blir laget som också hakar på i toppstriden.
– Det känns spännande, tycker Elin Rubensson.
Redan på måndageftermiddagen resten KGFC-truppen mot Dalarna. Det blir en övernattning i Falun och sedan drar matchen mot Kvarmsveden i gång i morgon klockan 18.00.
Om ni inte dragit norrut själva, ja då ser ni såklart matchen här, på Damallsvenskan.tv.

Let's go för tre poäng, KGFC!!!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter