Härlig premiärseger för KGFC – segermål av Pallo

Pauline Hammarlund fick pris som matchens lirare i KGFC och var också den spelare som till slut slog in det förlösande segermålet. Foto: PER MONTINI Pauline Hammarlund fick pris som matchens lirare i KGFC och var också den spelare som till slut slog in det förlösande segermålet. Foto: PER MONTINI

Premiär, nerver, trög och trevande start, bättre och bättre under matchens 90 minuter.
Och med bara några minuter kvar kom det förlösande och rättvisa segermålet för Kopparbergs/Göteborg FC i den allsvenskan premiären.
KGFC – KIF Örebro: 1-0 – och säsongen 2017 startar i dur.
– Det var tufft i dag, men vi visade att vi kan hålla nivån ända in mot slutet och det var jätteskönt att vi fick in bollen till slut efter alla våra fina chanser, säger segerskytten Pauline Hammarlund.


KIF Örebro på besök i Göteborg när damallsvenskan 2017 sparkade i gång på påskdagen. Örebro, som KGFC slog knappt på försäsongen, visade direkt att de inte tänkte släppa till något frivilligt. Sån kamp det blev, så tufft det blev, så tajt – och särskilt i den första halvleken.
En försiktig inledning av matchen, de båda premiärlagen kände på varandra, vägrade att släppa till något bakåt, höll igen lite i de mest vildsinta offensiva attackerna.
– Visst var det lite premiärnerver, erkänner Pauline Hammarlund, en av matchens främsta hos hemmalaget.

GT-Sportens Stefan Nilsson överlämnar Kristallkulan till Elin Rubensson, som utsågs till Västsveriges bästa fotbollsspelare i fjol. Foto: TORE LUND GT-Sportens Stefan Nilsson överlämnar Kristallkulan till Elin Rubensson, som utsågs till Västsveriges bästa fotbollsspelare i fjol. Foto: TORE LUND

Spelmässigt var halvleken jämn, men i målchanserna hade ändå KGFC ett övertag. Närmast att hitta nätmaskorna var Rebecka Blomqvist som, frispelad av Hammarlund, dock slog bollen strax utanför motståndarmålets högerstolpe.
Under de avslutande 45 minuterna tog KGFC successivt över mer och mer, visade en mer beslutsam aggressivitet och tryckte på mer framåt.
Det som alla trodde var ett ledningsmål nickade Beata Kollmats in efter hörna.
Domarna dömde dock bort målet för offside.
Men nu kom det till slut ändå ett segermål från KGFC, men det skulle dröja till den 84:e matchminuten. Först en vunnen närkamp av Annahita Zamanian, sedan en djupledsboll av Rebecka Blomqvist som lite turligt studsade över ett par motståndarben och nådde Pauline Hammarlund som iskallt slog in bollen till höger om Carola Söberg i bortamålet.
– Det var väldigt skönt att få hål på dem. Men Vi vinner som ett lag i dag, tycker 'Pallo'. Det var riktigt fysiskt där ute, smällde ordentligt, men vi stod upp.
Det ser ut som du gillar när det smäller?
– Ja, det är kul.
Hammarlund framhåller lagets utveckling sedan i fjol,vikten av att så många av spelarna är kvar i truppen, att det unga laget fått möjlighet att växa tillsammans.
– Vi kan inte lite på att några stjärnor ska fixa allt, alla måste göra sitt och det tycker jag verkligen att vi gör.
– Vi är smartare i år, hoppas jag. Förra årets kunde vi tappa i slutet av matcherna, nu får vi istälet in segermålet med bara några minuter kvar. Det är en styrka som jag hoppas vi kan visa fler gånger i år...

Innan avspark i premiärmatchen fick Elin Rubensson, lagkapten, ta emot priset som Västsveriges bästa fotbollsspelare 2016. Ett pris som sedan 1950 delats ut av GT och går under namnet Kristallkulan.
Grattis, Elin!

Nästa match i allsvenskan för KGFC spelas den 25 april, då på bortaplan mot Kvarsveden.

Kopparbergs/Göteborg FC - KIF Örebro 1-0 (0-0)
1-0 (84) Pauline Hammarlund

Så spelade KGFC mot Örebro:

Jenneifer Falk
---
Savannah Levin
Beata Kollmats
Elins Landström
Ebba Handfast
---
Adelina Engman
Elin Rubensson
Sarah Teegarden
Annahita Zamanian
---
Pauline Hammarlund
Rebecka Blomqvist

Ersättare:
Anna Larsson
Catrine Johansson
Victoria Bergquist
Maja Göthberg
Felicia de Feo
Marika Bergman-Lundin

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter