Annahita drömmer om succépremiär – och här är matchprogrammet

Annahita Zamanian och Pauline Hammarlund firade i fjol. Nu hoppas vi att de gör detsamma i år! Annahita Zamanian och Pauline Hammarlund firade i fjol. Nu hoppas vi att de gör detsamma i år!

Äntligen dags för premiär.
På påskdagen drar Damallsvenskan 2017 i gång – och efter påskaftonens träning är det förväntan och optimism runt Kopparebergs/Göteborg FC.
– Allt är egentligen tipptopp, vi kan inte begära mer, säger lagets unga bollgeni Annahita Zamanian, 19.

'
'Hito'– det är så Annahita Le Loc'h Zamanian Bakhtiari – kallas av alla i och runt Kopparbergs/Göteborg FC – blev klar för sin första säsong i allsvenskan i fjol.
Alla såg direkt att hon är en bolltalang utöver det vanliga, med en teknik och en blick som kan ta henne hur långt som helst. Men det blev ändå bara elva allsvenska framträdanden under 2016 (tio inhopp och en match från start) och två gjorda mål.
Det som fattades då var lite styrka och kondition.
Nu snackar vi 2017, ett års rutin från hög nivå, en hel tuff försäsong, ännu mer förtroende och i år kommer speltiden och matcherna från start att bli fler.
– Jag tycker att hela laget lyft sig mer och mer under försäsongen, säger 'Hito'. Både offensivt och defensivt. Vi har ett positivt go i laget och alla är väldigt taggade inför premiären.

Annahita Zamanian stod över halvannan vecka runt det senaste månadsskiftet på grund av sjukdom och en hjärnskakning. Men den senaste veckan har hon kört för fullt. Premiär-elvan mot KIF Örebro på påskdagen släpps först på matchdagen, men mycket talar för en 'Hito' från start i en position på vänster mittfält.
– Ja, det är i den rollen jag startat i årets träningsmatcher och har blivit alltmer bekväm i. Jag har lärt mig att ta mer defensivt ansvar, men deltar också mycket i offensiven. Jag är jäteglad över det förtroende jag fått av Stefan Rehn.
– Det har gett självförtroende.
Det ser ut som ditt samspel med Pauline Hammarlund funkar väldigt fint?
– Ja, vi brukar skoja lite om det, att jag passar och hon gör mål. Men det är lätt att spela med 'Pallo', vi hittar varandra, hon är grym på att vara spelbar och ta löpningar i djupled.

– Pallo får nog mig att se bättre ut än vad jag egentligen är, haha...
Annahita Zamanian har en brokig bakgrund med sina rötter i Iran, Frankrike och England. Hon kom till Sverige som fyraåring – men har ännu inte svenskt pass, är dubbel medborgare i England och Frankrike och har deltagit i de franska ungdomslandslagen.
Vad skulle krävas för att du ska spela för Sverige?
– Att jag blir svensk medborgare. Och jag stänger inga dörrar där, men vi tar en sak i taget. Just nu vill jag bara utvecklas, satta laget framför jaget och bidra till en bra säsong för Kopparvergs/Göteborg FC.
KGFC-tränaren Stefan Rehn är nöjd med de kliv hans lag tycks ha tagit under årets försäsong, tycker laget är mer stabilt än tidigare, menar att både lägsta- och högstanivån har höjts.
– Nu gäller det att vi vågar tro på det vi gör, säger han. Att vi också i serien kan visa att vi fått ihop lagdelarna, att ofensiven och defensiven hänger samman på samma sätt som vi sett i några av de senaste träningsmatcherna.
KIF Örebro i premiären, hur känner du där?
– Ett spelande lag, ett snabbt lag i sitt anfalls- och djupledsspel. Det blir tufft och vi måste vara rejält på tårna. Men jag känner mig väldigt laddad och jag ser på alla spelarna att alla längtar efter att äntligen komma i gång.
Läget i truppen?
– Väldigt bra. Någon startelva får du inte, men skademässigt ser det fint ut. Egentligen är det väl bara Pernilla Milton och Nathalie Persson som efter korsbandsskada, höftproblem och operationer definitivt inte spelar. Men de är också på gång...
Lycka till!
– Tack, det här ska bli roligt!

Matchen i Damallsvenskans första omgång spelas på Valhalla IP på påskdagen med start 15.00. Ni som mot förmodan inte kan vara på plats ser så klartkampen på Damallsvenskan.tv...
Nu kör vi! OCH HÄR ÄR MATCHPROGRAMMET INFÖR PREMIÄREN MOT KIF ÖREBRO, LADDA NER, LÄS OCH KOLLA IN BÅDA LAGENS TRUPPER:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter