Seger i genrepet – med rekordungt lag på planen

Efter skadeuppehåll var Filippa Curmark back in business på lördagen – som målskytt! Foto: PER MONTINI Efter skadeuppehåll var Filippa Curmark back in business på lördagen – som målskytt! Foto: PER MONTINI

Med många borta ställde KGFC en startelva med snittåldern 19,8 år på planen i dagens genrep mot Hovås/Billdal.
Matchen slutade med hemmaseger – 3-0. 
- Vi gör en stabil insats och håller nollan vilket är viktigt att ta med sig in i serien, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn. 


Kopparbergs/Göteborg FC fick tidigt hål på Hovås/Billdal. Comebackande Filippa ”Pippo” Curmark gjorde 1-0 efter 16 minuter. KGFC hade ett stort bollinnehav under hela matchen och borde utökat ledningen tidigare. Men det skulle dröja till den 44:e minuten innan Irvina Bajramovic kunde sätta dit tvåan. 
Halvtidsresultat: 2-0 och ett stort spelövertag för hemmalaget. 
- Vi gör en bra första halvlek men borde gjort något mer mål, säger Stefan Rehn. 

I den andra halvleken fortsätter matchen att gestaöta sig på samma ungefär sätt som under första 45. KGFC för matchen och Hovås/Billdal ligger på försvar, gör det bra och sticker upp i en del farliga omställningar.
- Vi äger väldigt mycket boll och borde kunna göra det bättre, men i andra halvlek faller vi in i deras tempo och gör ingen bra halvlek, säger Stefan Rehn. 
Nytillskottet Sarah Teegarden skulle dock göra ett mål och fastställa slutresultatet 3-0. 
– Vi vinner övertygande utan att glänsa, så kan man sammanfatta dagens match. En seger är alltid en seger och det bygger upp självförtroendet inför seriestarten i nästa vecka, säger Rehn. 
Felicia De Feo, 16-åringen och nyförvärvet från Eriksberg, fick chansen från start idag och visade att hon är ett framtidsnamn i KGFC.
- Hon gör det bra från sin ytterbacksposition både offensivt och defensivt. Hon är inblandad i ett av målen vilket var roligt, säger Stefan Rehn. 
Men det var inte bara en 16-åring som fick chans till speltid idag. När domaren blåste av matchen var det hela fyra 16-åringar på plan. 
- Roligt att kunna matcha ett så ungt lag och att starta en match en snittålder på 19,8 känns väldigt inspirerande, säger Rehn. 
Nu är det bara en träningsvecka kvar till premiären.
- Hoppas att alla som var iväg idag av olika anledningar är tillbaka, friska och skadefria när det är dags för premiär, säger KGFC-tränaren.

Kopparbergs/Göteborg FC - Hovås/billdal 3-1 ()
1-0 (16) Filippa Curmark
2-0 (44) Irvina Bajramovic
3-0 (84) Sarah Teegarden

Så spelade KGFC mot Hovås Billldal:

Fanny Lund (UT 45, Anna Larsson)
---
Savannah Levin
Beata Kollmats (UT 82,Evelyn Ijeh)
Victoria Bergquist
Felicia de Feo
---
Marika Bergman-Lundin (UT 84, Felicia Escobar-Särnbratt)
Sarah Teegarden
Filippa Curmark (UT 45,Josefina Byberg)
Maja Göthberg
---
Rebecka Blomqist
Irvina Bajramovic

Ei inbytt:
Ebba Hellström

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter