En vecka till premiär – men först genrep mot Hovås/Billdal

Savannah Levin är en av de två nya amerikanska spelarna i KGFC:s trupp 2017., en av de nya spelare som det ska bli spännande att se i damallsvenskan. Foto: JESPER PRYTZ Savannah Levin är en av de två nya amerikanska spelarna i KGFC:s trupp 2017., en av de nya spelare som det ska bli spännande att se i damallsvenskan. Foto: JESPER PRYTZ

Damallsvenskan närmar sig för Kopparbergs/Göteborg FC.
På lördagen är det dags för sista matchen innan premiären. Valhalla IP gästas av Hovås/Billdal, men  KGFC kommer till start med många spelare utanför truppen. 
- Givetvis hade jag gärna haft alla tillgängliga, men jag hoppas ändå vi får se mycket av de vi tränat på, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn.


Efter ett par bra träningsveckor är det nu dags för sista matchen innan allvaret.
- Att det ska vara perfekt i morgon är för mycket begärt. Men jag vill se delar av det vi har tränat på. En helhet. Ett lag som sitter ihop i försvarsspel och anfallsspel. Ett lag som tror på det vi har tränat på, säger Stefan Rehn.
Utanför truppen är Pauline Hammarlund, Elin Rubensson och Adelina Engman som alla tre är borta väg på landslagsuppdrag. Elin Landström, Ebba Handfast och Annahita Zamanian står över på grund av mindre skadekänningar. Dessutom fortfarande lite frågetecken för Catrine Johansson, besked om hennes status på matchdagen.

- Så här tätt inpå seriestart gör vi inga chansningar med någon spelare, säger Stefan Rehn. 
Men det är inte bara många spelare som är borta, det är positiva besked också. I lördagsmatchen gör Filippa Curmark comeback efter att ha varit fotskadad sedan i februari. 
De två senaste matcherna har gett bra besked för Kopparbergs/Göteborg FC. Efter en enkel seger på Kanarieöarna hemmaslog man Mallbacken med 6-0 på Valhalla IP förra helgen.
- Även om motståndet har varit av varierande kvalité så har vi stått för två bra 90-minutare, menar KGFC-tränaren.
Hur går det för lagets nya amerikanskor, Savannah Levin och Sarah Teegarden? 
- Jättebra! Det är två ödmjuka och ambitiösa tjejer som har anpassat sig bra och hela tiden strävar efter att bli bättre fotbollsspelare. Jag tror inte de har missat ett enda individuellt pass så här långt...
På fredagen ägde också den årliga upptaktsträffen rum – den här gången i Malmö. På plats för KGFC:s räkning var Stefan Rehn och målvakten Jennifer Falk. 
- En lugn och trevlig upptaktsträff, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn. Alltid kul att höra vad de andra lagen och de andra tränarna och spelarna tänker, vilka förhoppningar de har...
Kopparbergs/Göteborg FC får inte bära något favoritskap i år, men man ses som en av utmanarna bakom Rosengård FC och Linköping.
På träffens obligatoriska "guld-omröstning" hamnade favoritskapet hos FC Rosengård och fördelade sig i sin helhet  så här:
Rosengård: 73,7 procent av rösterna.
Linköping: 17,5 procent.
Eskilstuna: 3,5 procent.
Göteborg, Djurgården, Hammarby: 1,8 procent.
Piteå, Vittsjö, Örebro, Kvarnsveden, Kristianstad, Limhamn/Bunkeflo: Inga röster.

Stefan Rehn om siffrorna:
- Det är väldigt mycket som ska stämma, men får vi alla pusselbitar på plats så kan vi förhoppningsvis räcka långt.

Vi ses på Valhalla IP i morgon. Matchen mot Hovås/Billdal sparkar i gång 13.00.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter