Klar seger, bra spel – efter 6-0 längtar vi efter premiär

Klar seger mot Mallbacken, två mål av Rebecka Blomqvist, fint formbesked av Elin Rubensson inför landslagssamlingen i veckan. Foto: TORE LUND Klar seger mot Mallbacken, två mål av Rebecka Blomqvist, fint formbesked av Elin Rubensson inför landslagssamlingen i veckan. Foto: TORE LUND

Två veckor kvar till den allsvenska premiären mot KIF Örebro (Valhalla IP, 16 april).
I en av de sista finslipningarna inför allvaret mötte KGFC värmländska Mallbacken på lördagen – och det blev en klar seger mot laget som tvingades kliva av högsta serien i höstas.
– Jag tycker vi är trygga och att vi växer in i det successivt, säger Rebecka Blomqvist, två mål i den näst sista träningsmatchen i vår.


Sent i onsdags kväll kom KGFC-truppen hem från en lägervecka på Kanarieöarna. Stämningen fin, inga nya skador, bra träningar och bra kringarrangemang under hela veckan på sydligare breddrader.
Redan på lördagen var det ändå på med matchstället igen, träningskamp mot Mallbacken från Sunne i Värmland, degraderade från allsvenskan i fjol  men med ambition om en snabb återkomst.
Första halveken på ett vårvarmt och behaglligt men disigt Valhalla IP lär väl inte gå till hävderna som en av de största fotbollsmatcherna som spelats i Göteborgs-området i historien...
Men även sådana matcher kan vara njutbara, om pusselbitarna passar bra in i varndra och det spel laget nött på fram och tillbaka under vinter- och de tidiga vårmånaderna börjar sitta allt mer friktionsfritt...
– ...vi är trygga, metodiska och har ett lugn i vårt spel som jag tycker känns väldigt bra, säger tränaren Stefan Rehn.
– Vi söker lösningar, har ett brett spel, utnyttjar ytor och löpvägar. Jag åker hem härifrån i dag med en bra feeling i kroppen.

Ledningsmålet kom först i slutet av den första halvleken, snurr och kalabalik och – självmål...
Sedan blev spelövertaget för hemmalaget väsentligt mer påtagligt i den andra halvan av matchen. Bra bredd på spelet, kantbyten, ett lugnt bollinnehav, en trygghet och en defensiv som inte gav motståndarna några egentliga lägen överhuvudtaget.
Hemmamålen trillade då in i en jämn takt under den andra halvan av matchen, bra så, men mest glädjande var ändå att så många av spelarna i KGFC imponerade så mycket. Hela vägen från Jenifer Falk i målet, via en stensäker backlinje, ett innovativt och uppfinningsrikt mittfält till en anfallsduo som ständigt hotade.
– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match, säger U-landslagsprofiln Rebecka Blomqvist, som gjorde två av lagets mål den hör eftermiddagen.
Du och Pauline Hammarlund funkar bra ihop i anfallet, känns det som?
– Ja, det känns som vi kompletterar varandra på ett bra sätt, kan utnyttja varndras egenskaper och kan bli farliga på många olika sätt.
Din egen utveckling?
– I år är jag ju renodlad forward, tidogare har jag hållt till mest på kanten. Men det är ju i anfallet jag vill vara och att jag nu får förtroendet där kommer förhoppningsvis föra mig framåt hela tiden.
Vad tror du om den stundande säsongen?
– Känslan i truppen är jättebra, det ska bli spännande och det kan bli ett roligt år för oss. Men vi har inte ens börjat än... Men vi kör...

Nästa lördag, den 8 april, Valhalla IP, 13.00, är det dags för genrep mot Hovås/Billdal. Häng med från början!
Ses då, va?
KGFC 2017 behöver er alla som stöttar oss från läkataren!

Kopparbergs/Göteborg FC- Malbacken 6-0 (1-0)
1-0 (40) Sjävmål
2-0 (48) Pauline Hammarlund
3-0 (61) Rebecka Blomqvist
4-0 (74) Adelina Engman
5-0 (86) Rebecka Blomqvist
6-0 (90) Ebba Handfast


Så här spelade KGFC mot Mallbacken:

Jennifer Falk
---
Savannah Levin
Beata Kollmats (UT 83, Felicia de Feo)
Elin Landström
Ebba Handfast
---
Annahita Zamanian (UT 59, Marika Bergman-Lundin)
Sarah Teegarden
Elin Rubensson
Adelina Engman
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund

Ej inbytta:
Anna Larsson
Maja Göthberg
Victoria Bergquist
Irvina Bajramovic

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter