Adelina ser fram emot träningsmatch, landslag och premiär

Fighting Face Adde! Nu går den finska landlagsspelaren in i sin tredje säsong i Kopparbergs/Göteborg FC – och hon blir bara bättre och bättre. Foto: PER MONTINI Fighting Face Adde! Nu går den finska landlagsspelaren in i sin tredje säsong i Kopparbergs/Göteborg FC – och hon blir bara bättre och bättre. Foto: PER MONTINI

Två veckor kvar till allsvensk premiär, ett toppläger i benen, truppen allt mer skadefri och komplett.
Matchen mot Mallbacken på lördagen blir ett viktigt test innan det verkliga allvaret börjar om ett par veckor.
– Känslan är att alla i laget gått framåt sedan förra året, säger Adelina Engman, 22, den finska landlagsmittfältaren som också är en av KGFC:s viktiga offensiva kuggar.


Inte riktigt genrep – KGFC har Hovås/Billdal hemma nästa helg också – men naturligtvis är matchen mot Mallbacken på lördagen ett viktigt led i förberedelserna inför den allsvenska premiären hemma mot KIF Örebro den 16 april.
Efter ett lyckat läger på Gran Canaria är också optimismen i truppen spirande, det känns liksom ganska bra. Och sämre blir det inte av att en trio inte spelare som deltog i träningsmatchen under lägret nu är tillgängliga.
• Lagkaptenen Elin Rubensson.
• Tidigare förkylda u-landslgasspelaren Maja Göthberg.
• Nyförvärvet Felicia de Feo.

Stefan Rehn ser så klart fram mot det stundande allvaret.
– Ja, det är ju för det här vi har tränat hela försäsongen, säger han. Det är alltid svårt att veta var man står, men förberedelserna har varit bra, vi har lyckats bredda och förstärka truppen. Det ska bli spännande kort sagt.
En av de spelare som flyttat fram sina positioner mest under de senaste åren är Ålands-tjejen Adelina Engman – sammanlagt 39 allsvenska framträdanden och sju mål. Från början var hon värvad som forward, men i fjol och nu mer tänkt som yttermittfältare.
– Jag har kommit in i kantspelet mer och mer, tycker "Adde", som även i det finska landslaget har en ordinarie plats på vänsterflanken.
På fredagen, dagen innan match, körde Adelina som vanligt individuellt på förmiddagen innan eftermiddagens ordinaroe pass, tränade inlägg och avslut, visar ständigt ambition att utvecklas.
– Jag känner överhuvudtaget att hela laget tagit kliv framåt till år, säger hon. Vi är fortfarande ett ungt lag, men de flesta av har ju nu fått lite rutin nu, fått vara med ett eller ett par år. Det känns jättespännande inför säsongen, jag hoppas att vi kan vara med och slåss i toppen av tabellen.
Hur var lägret på Gran Canaria?
– Jätebra! Inte bara träningarna, utan även allt vid sidan om, att bara hänga med laget och vara nära varandra är ju bra på alla sätt, sammanhållning och laganda och allt annat.
Truppen i år jämfört med dina två tidigare år, 2015 och 2016?
– Vi har haft en bra trupp tidigare också, skillnaden är att den är bredare i år vilket gör att vi kan träna bättre och att vi inte blir lika känsliga för skador.
Vad vill du se mot Mallbacken på lördagen?
– Att vi visar att vi tagit till oss all träning i vår och vinter, att vi sätter den spelidé vi pratat om och nött i så många pass nu...
Samma fråga till dig, Stefan Rehn?
– Mallbacken ramlade ur allsvenskan förra året, det vill säkert upp igen med en gång. Det blir tufft. Men fokus nu är vårt eget spel, vad vi gör, hur vi sätter anfall och försvar, omställningar och fasta situationer.

Matchen mot Mallbacken på lördagen börjar klockan 15.00 och som vanligt är det Valhalla IP som gäller. Som tidigare under säsongen bjussar vi våra supportrar på fri entré!
Vi ses!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter