Pallo exploderade på Gran Canaria - gjorde åtta mål!

KGFC vann matchen på Gran Canaria på måndagskvällen - bland annat efter 8 (!) mål av Pauline Hammarlund. Foto: LASSE SVENSSON KGFC vann matchen på Gran Canaria på måndagskvällen - bland annat efter 8 (!) mål av Pauline Hammarlund. Foto: LASSE SVENSSON

Pauline Hammarlund, 22, började spelade fotboll när hon var fem år gammal.
I går – träningsmatchen på lägret på Gran Canaria – slog hon nytt personligt rekord i antal gjorda mål i en och samma match – ÅTTA STYCKEN FULLTRÄFFAR!!!
– Jag har gjort sju en gång, skrattar 'Pallo'. Det här var nytt pers!
Matchen slutade till slut med förkrossande 15-0 till KGFC.


Lägret på Gran Canaria har på alla sätt var en succé. Bra träningsförhållande, bra boende, bra teoripass, bra socialt umgänge och tembildning.
Och i går en match mot Gran Canarias "landslag".
Men även om det inte blev så mycket till match, snarare en kattens lek med råttan, var alla nöjda med hur Kopparbergs/Göteborg FC genomförde de två havlekarna.
– Ja, det var så klart inte det tuffaste motstånd man kan tänka sig, säger Pauline Hammarlund.

– Men samtidigt var det viktigt att vi fick nöta på allt det vi tränat på. Anfallsspel, kombinationer, passningsspel och fasta situationer. Jag tycker vi vi visade att vi tagit till oss bra av veckans alla träningar och all tid vi lagt ner på försäsongen.
Redan efter fem minuter kom det första målet från lagets skyttedrottning. Sedan rullade det på i en strid ström under samtliga 90 minuter. Till slut landade "Pallo" på åtta gjorda mål, efter tre fullträffar i den första halvleken och fem i den andra.
– Vi gjorde många snygga mål, de kom efter fasta eller tack vare ett bra spel. Det var en bra match att få för alla, samspelet mellan oss spelare fungerade riktigt bra.
Utöver Pauline Hammarlund var målskyttarna i matchen Rebecka Blomqvist (2), Irvina Bajramovic, Elin Landström (hörna rakt i mål), Beata Kollmats (nick efter hörna), Sarah Teegarden (amerianskans första mål i sitt nya lag) och dessutom fick vi se ett självmål efter en missad straff från KGFC.
Vi ska då också komma i håg att det finns mer att hämta hos Göteborgs damallsvenska stolthet eftersom vi har en sextett spelare som för närvarande dras med varierande skador ochinte kunde spela måndagkvällens match: Elin Rubensson, Maja Göthberg, Filippa Curmark, Pernilla Milton, Nathalie Persson och Catrine Johansson.
Laget fortsätter nu lägret på Kanarieöarna till på onsdag. Nästa träningsmatch är sedan redan på lördag, mot Mallbacken hemma på Valhalla IP. Det finns många skäl att komma och kolla då!


Gran Canaria - Kopparbergs/Göteborg FC 0-15 (0-7)

0-1 (5)  Pauline Hammarlund
0-2 (16) Sarah Teegarden
0-3 (24) Beata Kollmats
​​​​​​​0-4 (44) Pauline Hammarlund
​​​​​​​0-5 (41) Pauline Hammarlund
​​​​​​​0-6 (43) Självmål
​​​​​​​0-7 (44) Rebecka Blomqvist
​​​​​​​0-8 (48) Pauline Hammarlund
​​​​​​​0-9 (50) Pauline Hammarlund
​​​​​​​0-10 (55) Pauline Hammarlund
​​​​​​​0-11 (73) Pauline Hammarlund
​​​​​​​0-12 (75) Elin Landström
​​​​​​​0-13 (81) Rebecka Blomqvist
​​​​​​​0-14 (88) Irvina Bajramivic
0-15 (89) Pauline Hammarlund

Så här spelade KGFC på Gran Canaria:

Jennifer Falk (UT 70, Anna Larsson)
---
Savannah Levin
Beata Kollmats
Elin Landström
Victoria Bergquist
---
Adelina Engman (UT 63, Irvina Bajramovic)
Sarah Teegarden
Marika Bergman-Lundin
Annahita Zamanian (UT 63, Ebba Handfast)
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter