Snart matchdax på Gran Canaria

Söndagsträningen innehöll en halvtimmes uppvärmning och sedan två timmar med nötande av fasta situationer. Foto: LASSE SVENSSON Söndagsträningen innehöll en halvtimmes uppvärmning och sedan två timmar med nötande av fasta situationer. Foto: LASSE SVENSSON

Ett par telefonsamtal till Gran Canaria och bilden av ett superlyckat träningsläger tar form.
– Bra väder, bra träningsförhållanden, bra socialt, här är grymt bra, säger tränaren Stefan Rehn.
Nyförvärvet Pernilla Milton, 25, fyller i.
– Jag har kommit in hur bra som helst i gänget, det här känns som en bra familj att bli en del av!


Kopparbergs/Göteborg FC – spelare, tränare och ledare – anlände till Gran Canaria i onsdags och har sedan dess hunnit med träningar, teambildning, teoripass och dessutom haft tid att hänga lite vid poolen.
– Fotbollen är viktig så klart, menar Stafan Rehn. Men det är också jättebra att komma samman och lära känna varandra ännu bättre, bli ännu tajtare, få en ännu finare lagkänsla. Ett bra läger nu har vi glädje av hela säsongen på många plan.
– Vi har några nya tjejer i truppen. De har verkligen kommit in bra och bidrar i hög grad själva till att det blivit så.

Uppladdning och lättare träning på söndagen inför matchen mot Gran Canarias "landslag" på måndagen. Foto: LASSE SVENSSON Uppladdning och lättare träning på söndagen inför matchen mot Gran Canarias "landslag" på måndagen. Foto: LASSE SVENSSON

På söndagen genomfördes ett pass på två och en halv timma på den gröna och fina träningsplanen. Först en halvtimmes uppvärmning och sedan två timmar med nötande av fasta situationer – där både offensiven och defensiven slipade på sina viktigaste bitar.
– Härligt att kunna göra saker i lugn och ro, att inte behöva stressa för att någon annan ska in på planen, vi har kunnat dra över en halvtimma utan att det spelar någon roll.
– Och visst är det skönt med 20 grader och sol jämfört med snålblåst och isvindar på Valhalla IP.
– Känslan är att alla trivs som fisken i vattnet.
På måndagen väntas så lägrets enda match, mot en kanarisk kombination. Matcher som vid tidigare besök på Kanarieöarna resulterat i enkla KGFC-segrar.
–Vi får se hur det ser ut den här gången, säger Rehn. Men det spelar mindre roll, det viktiga är att få en match och lite tävling och att vi får tillfälle att omsätta det vi tränat på i praktiken.
Nya Pernilla Milton, som anslöt från Kungsbacka DFF så sent som i början av förra veckan, deltar ännu inte fullt ut i träningarna. En halvårsgammal korsbandsskada är ännu inte helt rehabilterad.
– Men det går åt rätt håll och här får jag bra hjälp av fystränare och sjukgymnast.Det känns bättre och bättre. Jag hoppas vara med och konkurrera i början av sommaren.
Efter EM-uppehållet åtminstone, va?
– Ja, garanterat!
Vilken position i laget vill du helst ha?
– Egentligen alla offensiva roller, men anfallare eller yttermittfältare i första hand.
Hur blir det att förlja första matchen med nya laget från läktaren?
– Aldrig kul att inte kunna vara med, säger Milton. Men samtidigt ska det bli spännande att se tjejerna spela.

Så här ställer KGFC upp i matchen på måndagen, start kl. 19.30, och vi ska försöka rapportera hur det går både här och på Facebook.

Jennifer Falk
---
Savannah Levin
Beata Kollmats
Elin Landström
Victoria Bergquist
---
Adelina Engman
Sarah Teegarden
Marika Bergman-Lundin
Annahita Zamanian
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund

Ersättare:
Anna Larsson
Irvina Bajramovic
Ebba Handfast

Skador:
Elin Rubensson - snart tillbaka.
Catrine Johansson - förhoppningsvis tillaka relativt snart.
Filippa Curmark - förhoppningsvis tillaka relativt snart.
Pernilla Milton - 6-8 veckor.
Nathalie Persson - har en bit kvar efter sin höftoperation.
Maja Göthberg - hemma i Sverige, förkyld, förhoppningsvis frisk och spelduglig i nästa vecka.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter